nyomtatás

árak, e-könyv, kiadás, költség, nyomda, nyomtatás

Miért drágább az e-könyv?

piacesprofit.hu

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy elektronikus formában letölthető könyveket a forgalmazók drágábban kínálnak, mint azok nyomtatott változatait. A válasz a csalódott vevők panaszaira: a kétféle kiadvány önköltsége között nincs akkora különbség, mint gondolnánk.

Tovább olvasom »
informatika, informatikai fejlesztések, kiberbiztonság, nyomtatás, nyomtatók

Rés a pajzson: a nyomtató lehet a gyenge láncszem

piacesprofit.hu

Az intelligens, egymással kommunikáló eszközök száma idén meghaladja a nyolc milliárdot – áll a Gartner kutatócég legutóbbi jelentésében, amelyből kiderül az is, hogy a növekedés ezen a területen a jövőben sem lassul le. A dolgok Internete (IoT) egyre több használati tárgyra fog kiterjedni az autóktól, hűtőszekrényektől kezdve az okos zárakig, vagy épp a hőmérsékletet szabályozó készülékekig. Viszont a robbanásszerű bővülés veszélyt is rejt magában. Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 billió dollárt világszerte.

Tovább olvasom »
klímaváltozás, költségkímélés, környezetvédelem, nyomtatás, papírmentes iroda

Egy kattintással felére csökkenthetnénk a fogyasztást

piacesprofit.hu

A környezetvédelmi akciókra a szabályozó hatóságok, az üzleti és a társadalmi szféra is nagy hangsúlyt fektetnek, azonban az Epson által az EMEA régióban – így a Magyarországon működő KKV-k körében is – végzett felmérés rámutatott, hogy míg az alkalmazottak támogatják a környezetvédelmi programokat, a munkaadók lemaradtak a megvalósítás tekintetében.

Tovább olvasom »
dokumentumkezelés, nyomtatás, nyomtatók, papírmentes iroda, szerződések

Felelőtlenül és sokat nyomtatnak a hazai cégek

piacesprofit.hu

Egy tipikus magyar vállalkozásnál alig tartják számon, hogy melyik munkatárs mit és mennyit nyomtat, az elhasznált papírok mennyiségét pedig nem is lapszámban, hanem doboznyi kiszerelésben mérik, miközben előfordul, hogy az elrontott, de bizalmas szerződések hátoldalát már gyerekek használják rajzolásra.

Tovább olvasom »
környezetterhelés, nyomtatás, papírmentes iroda, zöld iroda

Nem bírunk élni nyomtatás nélkül

piacesprofit.hu

Amikor dokumentumok olvasásáról, szerkesztéséről és megosztásáról van szó, az irodai alkalmazottak – a legfiatalabbaktól a legidősebbekig – még mindig jobban szeretik a nyomtatott változatokat használni az Epson kutatása szerint. Átlagosan napi 34 oldalt nyomtatunk, aminek a fele azonnal a szemétben végzi.

Tovább olvasom »
dokumentumkezelés, költségcsökkentés, nyomtatás

Multifunkciósra állnak át a vállalatok

piacesprofit.hu

Az európai vállalatok egyharmada tervezi a jövőben, hogy papíralapú folyamatait felváltva digitális megoldásokat vezet be. Az átállásban a sokoldalú multifunkciós készülékek töltik be a legfontosabb szerepet, mivel lehetővé teszik az irodai dokumentumkezelés optimalizálását, jelentős erőforrásokat takarítva meg ez által a vállalati szektor szereplőinek.

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelés, irodai munka, it a cégben, költségcsökkentés, nyomtatás

Mennyit dobunk ki az ablakon?

kfarkas

Sokan nem veszik figyelembe a hatékonyság növelésénél az olyan irodai eszközöket, amik a mindennapos munkavégzés alapkellékei, mint a nyomtatók. Felteszünk néhány kérdést, amelyek megválaszolásával kideríthetjük, mennyi pénzt és munkaidőt szórunk ki évente az ablakon.

Tovább olvasom »
környezetvédelem, nyomtatás, zöld iroda, zöld termékek, zöldítés

Miképp lehet környezetbarát egy betű?

piacesprofit.hu

A nyomtatás alapvetően meglehetősen környezetkárosító tevékenység. Áramot és papírt és tintát is használunk hozzá, a tonerek pedig különösen kellemetlen hulladékok. Sok mindent tehetünk, hogy csökkentsük a szükséges nyomtatás káros hatását, például most már öko-betűtípust is választhatunk.

Tovább olvasom »