nyilatkozat

bank, nyilatkozat, pénzintézet, ügyfél

Így maradhat működőképes a cége

piacesprofit.hu

Csupán három hetük maradt a pénzintézetek vállalkozói ügyfeleinek, hogy megtegyék tényleges tulajdonosi nyilatkozatukat. Akiknek a nyilatkozata nem érkezett be a számlavezető fiókba, nem fogják tudni igénybe venni a banki szolgáltatásokat. 

Tovább olvasom »
adóelőleg, adókedvezmény, határidő, nav, nyilatkozat

Közeleg az adóelőleg-nyilatkozatok leadási határideje

PP/MTI

Érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről, az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésével és leadásával már a januári fizetés is a kedvezmények összegével növelten érkezhet februárban – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai, MTI-nek küldött közleményében.

Tovább olvasom »
adóhatóság, adózás, nyilatkozat, transzferár-nyilvántartás

Ha a NAV kérdez, hallgatni arany!

piacesprofit.hu

Egyes esetekben nemcsak törvényes, hanem kimondottan célszerű is lehet megtagadni az adóhatóság által megkövetelt nyilatkozattételt – derül ki a Mazars legfrissebb összefoglalójából. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutat: a transzferár-ellenőrzések során vizsgált vállalkozások együttműködési kötelezettsége sem feltétlenül terjed ki a nyilatkozattételre.

Tovább olvasom »
adózás, jövedéki adó, nyilatkozat

Új jövedéki szabályozás, ideje nyilatkozni

piacesprofit.hu

Új jövedéki törvény lép életbe januártól, de az adóraktári engedélyekhez már most nyilatkoznia kell a vállalkozásoknak. A változtatás célja az egyszerűsítés, az egységesítés, a gazdálkodók adminisztrációs terheinek csökkentése, valamint az adóbeszedés hatékonyságának növelése.

Tovább olvasom »