nyesz

nyesz, nyugdíj, öngondoskodás, tbsz

Az állami sült galambot lesi a magyarok háromnegyede

piacesprofit.hu

Soha ilyen sokan (77%) nem várták az államtól a nyugdíjhelyzet megoldását az OTP Öngondoskodási Indexe szerint. Ennek ellenére a megkérdezettek alig több mint ötöde gondolja úgy, hogy a majdani állami nyugdíj elég lesz az időskori megélhetés biztosítására. Sokan ennek tudatában sem tesznek félre erre a célra. Azoknak, akik mégis kezükbe vennék a jövőjüket, nem árt még Újév előtt kiválasztani a számukra megfelelő megtakarítási formát, hogy maximálisan kihasználhassák a hosszú távú takarékoskodással járó adókedvezményeket.

Tovább olvasom »
bankok, ETF, megtakarítás, nyesz, nyugdíj, nyugdíjas, öngondoskodás

Jövedelmezőbbé válnak a nyugdíjcélú megtakarítások

piacesprofit.hu

Jelentős változás történik a nyugdíjcélú megtakarítási piacon, ugyanis a BÉT-en keresztül elérhetővé válnak forintban vásárolható ETF-ek. Az ETF-ek alacsony költségű indexkövető alapok, melyek a kisbefektetők egyik kedvenc befektetési eszköze. Ezzel megszűnik a NYESZ számla legnagyobb költsége, mely eddig az aktív alapkezelési költség volt.

Tovább olvasom »
befektetés, nyesz, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, öngondoskodás, önkéntes pénztár

Nyugdíjtakarékosság: hiába keresünk többet?

piacesprofit.hu

Megyei rangsor készült arról, mennyit tesznek félre azok a magyarok, akik ki szeretnék egészíteni a jövőbeli állami nyugdíjukat, és emiatt magánúton takarékoskodnak. Budapesten hiába magasabbak az átlagbérek, mint az ország többi pontján, számos vidéki megye megelőzi a fővárost takarékosságban.

Tovább olvasom »
magánnyugdíjpénztár, nyesz, nyugdíj, nyugdíj előtakarékosság, öngondoskodás

Minek pánikolni a nyugdíj miatt?

piacesprofit.hu

Hogyan lehet biztosítani a nyugodt öregkort akkor is, ha az állami nyugdíj nem lesz elég a megélhetéshez? Erre a rendkívül fontos kérdésre kereste a választ az Aegon Prémium Ügyfélklub legutóbbi rendezvényén Győrfi Zoltán, a ProfitLine Befektetési Zrt. vezérigazgatója. Pánikolni a nyugdíjunk miatt ugyan nem kell, ám előre tervezni annál inkább. A megoldás egyértelműen az öngondoskodás, csakhogy mostanság nem éppen egyszerű eredményesen fialtatni a pénzünket.

Tovább olvasom »
nyesz, nyugdíj, öngondoskodás, önkéntes pénztár

Miből lesz nyugdíja? Adunk 3 tippet!

piacesprofit.hu

A hazai lakosság egyre nagyobb része ismeri fel, hogy fontos időben elkezdeni gondolkozni a nyugdíjas évek anyagi fedezetéről, ám a nyugdíjcélú megtakarítások sajátosságai kapcsán sok még a bizonytalanság. Pedig a három nyugdíjcélú konstrukció legfontosabb paraméterei alapján könnyen kiválasztható, hogy milyen megoldásokat érdemes választani az öngondoskodáshoz.

Tovább olvasom »
megtakarítás, nyesz, személyes pénzügyek, tbsz

Erre kell odafigyelni év végén

piacesprofit.hu

„Az ünnepi időszak nem csak a vásárlásról, a pénzköltésről szól, hanem tipikusan az az időszak, amikor érdemes átnézni megtakarításainkat, hogy időben dönteni tudjunk, és a jövő évi adóbevallásnál a legnagyobb adójóváírást igénybe vehessük” – tanácsolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Tovább olvasom »
magánnyugdíjpénztár, nyesz, nyugdíjvagyon, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár

Kétezer milliárdot tettünk félre nyugdíjra

PP/MTI

Nyugdíjcélra 2 millió szerződést kötöttek a magyar ügyfelek, és több mint 2 ezer milliárd forint a megtakarításuk. Ebben szerepelnek a nyugdíjbiztosítások mellett az életbiztosítások, az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint a nyugdíj-előtakarékossági (nyesz) számlák is.

Tovább olvasom »
befektetés, nyesz, nyugdíj, nyugdíjbiztosítás, nyugdíjpénztár, öngondoskodás, önkéntes nyugdíjpénztár, tőzsde

Így nem leszünk az éhező nyugdíjasok országa

Sebők Orsolya

Az ázsiai tőzsdék zuhanása viszonylag gyorsan megállt, de az európai tőzsdék sokkal lassabban heverik ki a negatív hatást. Jóllehet az újabb világgazdasági válságtól való félelem elillant, az augusztus 24-ei fekete hétfő ismét rávilágított arra, hogy milyen törékeny a globális gazdaság. Olyannyira, hogy a világ tőlünk távoli pontján, tőlünk teljesen függetlenül történő események akár a mi mindennapi boldogulásunkat is érintik, például a nyugdíjcélú befektetéseinken keresztül.

Tovább olvasom »
kbc, nyesz, regisztrációs adó, részvény, tbsz, tőzsde

Nem lesz idén uborkaszezon a tőzsdén

piacesprofit.hu

A jegybanki alapkamat további csökkentése és a minap elfogadott, a kamatjövedelmet terhelő új adószabályok további lökést adhatnak a lakossági megtakarítások átrendeződésének, ami kedvezhet a Budapesti Értéktőzsdének is. A túlzottdeficit-eljárás megszűnése és távlatilag az ország felminősítésének lehetősége a KBC Equitas elemzői szerint további érv lehet amellett, hogy a hosszabb távon gondolkodók a régiós versenytársakhoz képest jelenleg alulértékelt vezető magyar részvényekbe fektessenek, elsősorban a továbbra is adómentes TBSZ- és NYESZ-számlákon.

Tovább olvasom »