nyelvtudás

angol, munkaerő, német, nyelvtanulás, nyelvtudás, nyelvvizsga, orosz, x generáció, y generáció

Az idősek verik a fiatalokat a nyelvtudásban

piacesprofit.hu

A 65 év feletti magyarok 37 százaléka beszél valamilyen idegen nyelvet, elsősorban németül, angolul vagy oroszul – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készített felmérésből. Az 50 felettiek körében végzett országos reprezentatív kutatás szerint az egy generációval fiatalabbak körében már alacsonyabb ez az arány, az 50–64 évesek csupán 32 százaléka kommunikál az anyanyelvétől eltérő nyelven. Az időskori nyelvtanulás a családtagok kivándorlása miatt is egyre népszerűbb hazánkban, az ötven felettiek harmada szívesen tanulna valamilyen idegen nyelvet, bár a legtöbben nem fizetnének érte. Nemcsak a Skype-nagyik lelkesek, hanem azok is, akik karban szeretnék tartani az agyukat, a kutatások szerint ugyanis a több nyelv ismerete évekkel kitolhatja a demencia jelentkezését, és ellenállóbbá tesz az Alzheimer-kór ellen is.

Tovább olvasom »
felsőoktatás, idegen nyelv, munkaerőpiac, nyelvtudás, oktatás

Két nyelvtudással elérhető a siker

piacesprofit.hu

Sokszor már a gyakornoki pozícióknál is szükséges, az álláshirdetések pedig több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges. A legtöbb esetben nem kötik szinthez a nyelvtudást, azonban a megjelölt szintek közül a középfok a leggyakoribb – derül ki a profession.hu közleményéből.

Tovább olvasom »
idegen nyelv, nyelvismeret, nyelvtanulás, nyelvtudás, önfejlesztés

Tanulna? Ezt éri meg!

piacesprofit.hu

Az ember jó esetben folyamatosan képzi magát, felnőtt fejjel viszont olyasminek szenteljük az időnket szívesen, aminek látjuk a későbbi hasznát is. A nyelvtanulás mindenképpen megéri, de nem mindegy, melyik nyelvet választjuk – főleg, ha az angol már a zsebben.

Tovább olvasom »
külföldi munkavállalás, munkaerőpiac, nyelvtudás

Nyelvtudás nélkül dolgoznánk külföldön

kfarkas

A munkaképes korú magyar lakosság nagyjából ötöde tervez egy-két éven belül hosszabb-rövidebb időtartamú külföldi munkavállalást. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy ezeknek az embereknek mekkora része rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel, mekkora esélyük van ténylegesen munkát találni.

Tovább olvasom »
készség, nyelvtudás, oktatás

Nyelvtanulás: kinek, mennyiért?

piacesprofit.hu

Sok család körében népszerűek a külföldi táborok, hiszen így anyanyelvi környezetben tanulhatnak nyelvet a gyerekek. Ezek a lehetőségek azonban nem olcsók, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy az országhatáron kívülre küldjék gyereküket, azoknak érdemes belföldön is körülnézni. Heti kb. 20-35 ezer forinttól már vannak Magyarországon is idegen nyelven zajló nyári táborok.

Tovább olvasom »
export, idegen nyelv, kkv export, külkereskedelem, nyelvtudás

Nyelvtudás nélkül nincs üzlet

piacesprofit.hu

A magyar munkavállalók jelentős része még mindig nem beszél idegen nyelven, pedig mostanra nem csak az egyértelmű, hogy erre szükség van, de az is, hogy mindenképpen az angol az alap. A szabályozás változása ráadásul nem kedvez a nyelvtanulásnak.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor