növekedési kilátások

bérkiáramlás, eu források, gdp, GKI előrejelzés, imf, kormány, munkaerőhiány, növekedési kilátások

A kormány gyorsulásra, a külföldi előrejelzők lassulásra számítanak

piacesprofit.hu

A magyar gazdaságban az elmúlt hónapokban folytatódtak az első félévre jellemző tendenciák. A harmadik negyedévi 3,8%-os növekedés ismét érdemben meghaladta az EU 2,5%-os átlagát, de a régióban az alacsonyak közé tartozik. A GKI nem változtat 2017. és 2018. évi, 3,8%-os növekedési előrejelzésén. Egyre több nemzetközi intézmény is arra hívja fel a magyar kormány figyelmét, hogy a mostani, viszonylag jó években kellene megalapozni a tartósan fenntartható növekedést.

Tovább olvasom »
beruházás, beruházási hajlandóság, nagyvállalat, nemzetgazdasági beruházások, növekedési kilátások

Új szintre süllyedtünk

piacesprofit.hu

Új szintre süllyedt a nagyvállalatok beruházási hajlandósága. Az elmúlt évek 50 százalék feletti arányához képest ma már csak 10-ből 4 cég tervez fejlesztést megvalósítani – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
kkv beruházások, kkv konjunktúra index, kkv-felmérés, növekedési kilátások, vállalati felmérés

Az országban nem, de a cégükben bíznak a vezetők

piacesprofit.hu

Enyhén emelkedett, de továbbra is alatta van a választások előtt mért értéknek az IBS – Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda által készített KKV Konjunktúra Index értéke. A felmérés szerint a magyar cégvezetőknek a gazdaság fejlődésébe vetett bizalma minimálisan erősödött, de az optimistább hangulatot az adja legfőképpen, hogy újra hinni kezdtek a saját vállalkozásuk növekedésében.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, gdp, növekedési kilátások

Így lehetne erős Európa

piacesprofit.hu

Az európai parlamenti választások kapcsán elkészítette javaslatait a BUSINESSEUROPE, a 35 ország 41 munkaadói szervezetét tömörítő brüsszeli szervezet. A javaslatok alapvetően pozitív képet festenek az elkövetkező 5 évben globálisan növekvő európai versenyképességről. A BUSINESSEUROPE által kitűzött célok megvalósulásával 2019-ig az uniós tagállamok GDP-je akár átlagosan 5%-os növekedést is elérhet, ami nagyságrendileg 1,250 euró többletet jelent minden európai állampolgárnak egy évben. Európa tehát visszaszerezheti vezető pozícióját a nemzetközi gazdaságban, amennyiben a várt reformok megvalósulnak.

Tovább olvasom »
gdp, imf, imf hitel, infláció, költségvetési monitor, növekedési kilátások

Ezt gondolja az IMF Magyarországról

piacesprofit.hu

Idén teljesül a három százalék alatti hiánycél, ám jövőre már jócskán e szint fölött alakulhat a magyar GDP-arányos deficit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Költségvetési Monitor jelentése szerint. A nemzetközi intézmény most publikált számításai még nem tartalmazzák a kormány múlt hét pénteken bejelentett kiigazító programját.

Tovább olvasom »