növekedési hitelprogram

kkv finanszírozás, kkv hitelezés, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram

Közel 40 ezer cégnek jutott az nhp-ből

PP/MTI

A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben az MNB közleménye szerint. A forinthitelek nagy része elsősorban mikrovállalkozásokhoz, a deviza alapú kölcsönök többsége középvállalkozásokhoz került.

Tovább olvasom »
hitelfelvétel, hitelfelvétel tanácsadás, kedvezményes hitel, nhp, növekedési hitelprogram

Növekedési Hitel: most, vagy soha

piacesprofit.hu

Az elmúlt évek legfontosabb hitelforrása a vállalkozók számára a Növekedési Hitelprogram (nhp) volt. A cégtulajdonosok megismerték és megszerették. A hitelprogram március 31-gyel zárul, az átlagosan 7–10 hetes hitelezési folyamat miatt az utolsó perceket éljük. Aki most nem lép, végleg lemarad.

Tovább olvasom »
kedvezményes hitel, nhp, növekedési hitelprogram

125 milliárd kkv-knak, de közel a vég

PP/MTI

A növekedési hitelprogram (nhp) harmadik, kivezető szakaszában az idén eddig 4600 hazai mikro-, kis- és középvállalkozás vett igénybe finanszírozást mintegy 125 milliárd forint összegben – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.

Tovább olvasom »
0 százalékos hitel, kkv hitelezés, nhp, növekedési hitelprogram

Sietni kell! Nem sokáig tart ki a kedvezményes hitelkeret

piacesprofit.hu

100 milliárd forinttal megemeli az MNB az elmúlt évek legnépszerűbb kedvezményes vállalati hitelkonstrukciójára, a maximum 2,5%-kal kihelyezhető növekedési hitelre rendelkezésre álló keretösszeget. A közép-magyarországi beruházások számára a 0%-os új EU-s hitel nem elérhető, így érdemi és nagyarányú kereslet várható a konstrukcióra. Mi áll a háttérben? Ki és hogyan kaphatja meg a növekedési hitelt? Meddig lesz elérhető? A Bankmonitor.hu írása.

Tovább olvasom »
finanszírozás, nhp, növekedési hitelprogram

Gépvásárlásra indult hitelprogram

piacesprofit.hu

Új, gépvásárláshoz kapcsolódó programot indított kkv-knak az MKB Bank és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A programban háromtól háromszázmillió forintig igényelhető géphitelhez a jegybanki növekedési hitelprogram harmadik szakaszának első pillérében kedvezményes refinanszírozási forrás kapcsolódik.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, növekedési hitelprogram

Hétfőtől még kedvezőbb a Növekedési hitel!

piacesprofit.hu

A húsvéti nyúl előzetes ajándékaként értékelhetik a cégtulajdonosok az elmúlt időszak legkedvezőbb vállalati finanszírozási formájának, a növekedési hitel elérhetőségében bekövetkezett enyhítést. A maximum 2,5%-os hitel ma már külföldi vállalatok részesedésének megvásárlására is használható (az egyéb beruházási célok mellett). Az enyhítés egyszerre pozitív és meglepő – vélik a Bankmonitor szakértői.

Tovább olvasom »
nhp, növekedési hitelprogram, pénzszerzés, php, piaci hitelprogram

Még olcsóbb az NHP a vége előtt

piacesprofit.hu

Megkezdődött a Növekedési Hitelprogram (NHP) fokozatos kivezetése. Az idei, záró évben 300+300 milliárd forintos keret áll a bankok részére, és magukat a bankokat is ösztönzi az MNB a Piaci Hitelprogrammal (PHP), hogy helyezzék ki a forrást a vállalatoknak.

Tovább olvasom »
akvizíció, akvizíciós hitel, cégeladás, cégvásárlás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, növekedési hitelprogram

Így lehet céget venni 2,5%-os hitellel

piacesprofit.hu

A növekedési hitel egyik legvonzóbb felhasználási lehetősége a részesedés vásárlás, akvizíció finanszírozás. Úgy vehetünk 2,5%-os maximális kamatozású hitellel részesedést, hogy a cégek eladási ára jellemzően legalább 10-12%-os éves megtérülést biztosít a vevőnek. Ezt a lehetőséget már sokan felismerték és szeretnék az NHP-t részesedésvásárlásra használni. A műfaj azonban – a Bankmonitor.hu szakértőinek tapasztalatai alapján – komoly eltéréseket mutat a hagyományos beruházási hitelhez képest, a legtöbb cégtulajdonos nincs tisztában a sajátságokkal.

Tovább olvasom »
beruházások, kkv beruházás, kkv finanszírozás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, növekedési hitelprogram

Év végén húztak bele a az NHP-ba a cégek

piacesprofit.hu

2015 decemberében az NHP hitel- és lízingszerződések, valamint a folyósítások kiugró mértékben növekedtek: mivel az NHP harmadik szakaszában elérhető hitelkonstrukció feltételei csak az év utolsó heteiben derültek ki, így sokan még az év végén elérhető kedvezményes forrásból valósították meg vagy indították el beruházásaikat.

Tovább olvasom »
hitelezés, nhp, növekedési hitelprogram, ntp

Hitel van, csak érte kellene nyúlni

piacesprofit.hu

Lényegében a hitelezés felfutása nélkül bővül a magyar gazdaság, elsősorban az uniós források és az autógyártás érdeme a növekedés. A szakemberek ugyanakkor bizakodóak, a vállalkozások hamarosan szívesebben nyúlhatnak a hitelekhez – vélekednek a K&H szakemberei.

Tovább olvasom »