Növekedési Hitel Program

kkv finanszírozás, kkv hitel, kkv hitelezés, mnb, nhp, Növekedési Hitel Program, php, piaci hitelprogram

Felpörgette gazdaságot, de most itt a vége

PP

Minden tekintetben eredményesen zárult március végén a rendszerváltás utáni legnagyobb vállalkozói finanszírozási kezdeményezés. A Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében csaknem 40 ezer vállalkozás jutott átlagosan70 millió forintnyi olcsó forráshoz. Az NHP kivezetésével sokat veszít a magyar vállalkozói réteg, de ezt kompenzálhatja a szintén a jegybank által bevezetett Piaci Hitelprogram.

Tovább olvasom »
kedvezményes hitel, kkv finanszírzozás, kkv hitelezés, nhp, Növekedési Hitel Program

Véget ért az olcsó hitel korszaka

piacesprofit.hu

Március 31-én véget ért a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszának szerződéskötési időszaka: 2016 eleje óta 685 milliárd forint összegben nyújtottak a bankok finanszírozást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ezzel a 700 milliárd forint keretösszeg 98 százaléka felhasználásra került – közölte az MNB.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kkv hitelezés, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram

Közel 40 ezer cégnek jutott az nhp-ből

PP/MTI

A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben az MNB közleménye szerint. A forinthitelek nagy része elsősorban mikrovállalkozásokhoz, a deviza alapú kölcsönök többsége középvállalkozásokhoz került.

Tovább olvasom »
export támogatás, kkv export, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram, vállalati hitelezés

Újratölti Matolcsy a csodafegyvert

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016 januárjában elindítja a Növekedéstámogató Programot (NTP), ami a bankok piaci hitelezéshez való visszatérését segíti elő a Növekedési Hitelprogram (NHP) fokozatos kivezetésével és a pozitív ösztönzést jelentő új Piaci Hitelprogram (PHP) meghirdetésével.

Tovább olvasom »
eximbank, exportfinanszírozás, kkv finanszírozás, kkv hitelek, kkv hitelezés, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram, támogatott hitel

Pénzbőség kkv-knak?

asalgo

A Növekedési Hitelprogram és az Exportélénkítési Hitelprogram is egy a korábbi kereskedelmi banki gyakorlattól eltérő, állami szabályozókkal alacsony kamatokra beállított hiteltermék. Próbálkozás arra nézve, hogy hogyan érvényesülhet együtt a bankok és az ügyfelek érdeke, kikényszeríthető-e a pénzintézetek felelősségvállalása állami eszközökkel.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, Növekedési Hitel Program, pénzszerzés

Növekedési hitel: most vagy soha

piacesprofit.hu

A kisvállalkozások jelentős része számára vonzó lehetőség az MNB Növekedési Hitel Programja. A leköthető keretet ráadásul megemelték nemrég. A Piac&Profit szakértője szerint amelyik cég kapni szeretne belőle, annak nincs vesztegetni való ideje! Elmondjuk, miért kell sietni.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kkv hitelezés, Növekedési Hitel Program

Most jön az igazi beruházás-ösztönzés

piacesprofit.hu

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Növekedési Hitel Program első szakasza, ezért a második szakaszban több pénz és több idő áll majd rendelkezésre. Nagy Márton az MNB pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója a Privátbankár Növekedés 2013. Konferenciáján arról beszélt, a kkv-k jelentős része forráshoz juthat az NHP folytatásával.

Tovább olvasom »
autóipar, hitelkiváltás, Növekedési Hitel Program

Matolcsytól várják a megváltást az autókereskedők

piacesprofit.hu

A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ) arra számít, hogy az MNB növekedési hitelprogram második ütemének elindulásával a márkakereskedők szélesebb köre válthatja ki devizahitelét alacsony kamatozású forinthitelre, illetve több cégnek lesz lehetősége arra, hogy kishaszonjárművet vásároljon – mondta Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, gazdaságpolitika, költségvetés, makropálya, növekedés, Növekedési Hitel Program

Honnan lesz itt növekedés?

piacesprofit.hu

Már abban sem volt egyetértés a Növekedés 2013 konferencia előadói között, hogy van-e vagy nincs fordulat a növekedésben. A Privátbankár által szervezett konferencián a gazdaságpolitikai döntéshozók és az üzleti élet vezető szereplői mellett a magyar közgazdaság tudomány e területtel foglalkozó, külföldön is elismert, legjelesebb képviselő mondták el véleményüket.

Tovább olvasom »