női vállalkozó

esélyegyenlőség, nemek közötti egyenlőség, női vállalkozó, női vállalkozók, női vezető

Ahol jól megy, a továbblépés, ahol rosszabbul, a kényszer visz a vállalkozásba

piacesprofit.hu

Többnyire a környezete határozza meg, mennyire lesz sikeres vállalkozó egy nőből – derül ki a Mastercard Női Vállalkozói Index friss adataiból. Kedvezőbb körülmények között a lehetőségek motiválnak, ahol rosszabb a helyzet, inkább a kényszer dönt. Magyarország a női vállalkozók arányában nem áll rosszul, vezető pozíciókban vagy például pénzügyi partnerként viszont már nem olyan szépek a számok, ha a nők lehetőségeit nézzük.

Tovább olvasom »
családi vállalkozások, női vállalkozó, női vezetők

Milliárdok a nők kezében

piacesprofit.hu

A milliárdos nők száma gyorsabban növekszik, mint a milliárdos férfiaké. A nők átlagosan nagyobb vagyonokat irányítanak, mint a férfiak, és egyre nagyobb befolyással rendelkeznek a családi vállalkozások, a filantróp tevékenység és az irányítás területén – derül ki a UBS Group AG és a PwC közös tanulmányából. A jelentésből az is kiderül, hogy a vagyon mennyire mulandó; az 1995-ös év milliárdosaiból ugyanis mára mindössze 126 (44 százalék) őrizte meg ezt a pozícióját. Éppen ezért fontosak azok a stratégiák, amelyeket a pozíciójukat megőrző milliárdosok a tartós gazdagság megőrzésére kialakítottak.

Tovább olvasom »
nemek közötti egyenlőség, női vállalkozó, női vezető

A nők húzzák a gazdaságot, nincs mese

piacesprofit.hu

Lényegesen jobb, 36 százalékkal magasabb az alapvető jövedelmezőségi mutató (sajáttőke-arányos megtérülés, ROE) azokban a vállalatokban, ahol a vezérigazgató és egy további igazgatósági tag vagy ahol legalább három igazgatósági tag nő, mint a férfias felsővezetésű cégeknél.

Tovább olvasom »
család és karrier, női vállalkozó, női vezető

Mi kell a női vállalkozónak?

piacesprofit.hu

Nőként vállalkozni jó és izgalmas dolog, ráadásul egyre több olyan pályázat, workshop, tanácsadó közösség van, amely segít a gondolattal kacérkodó nőknek abban, hogy belevágjanak a kalandba. Hogyan érdemes felkészülni?

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, női vállalkozó, női vezetők

Nőkben jók vagyunk

piacesprofit.hu

Magyarország nem áll rosszul női vezetők terén, mivel összességében a magyar cégek vezetőinek 32 százaléka, azaz a cégirányítók harmada hölgy. Azonban a nagyvállalatoknál van mit behozni, náluk az arány jóval alacsonyabb.

Tovább olvasom »