női főnök

munkahelyi diszkrimináció, női főnök, női vezetők

Mit várnak és mit kapnak a nők?

piacesprofit.hu

Az Y-generációba tartozó nők már teljesen más szemlélettel lépnek a munkaerőpiacra, mint anyáik vagy nagyanyáik tették, ambiciózusabbak, nagyobb az önbizalmuk, de munkahelyi lehetőségeik még elmaradnak a férfiakétól. A pályakezdőkből a tapasztalat kiöli a lelkesedést, és még mindig sokan részesülnek hátrányos megkülönböztetésben.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, foglalkoztatás, női főnök, női vezetők

Élelmiszer-ipari cég lett az év legjobb női munkahelye

piacesprofit.hu

A Győr közeli, rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. nyerte el a Legjobb Női Munkahely 2013 elismerést. A fagylaltporokat, instant termékeket és táplálékkiegészítőket előállító vállalat 2014. november 13-án vette át a díjat a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetségtől – nem sokkal az Üzleti Etikai Díj elismerés előtt.

Tovább olvasom »
esélyegyenlőség, női főnök, női karrier

Több nő, több nyereség. Ez van

piacesprofit.hu

Lemaradnak a versenyben azok a cégek, akik nem hajlandók kisgyermekes anyákat alkalmazni – derül ki a Regus legújabb felméréséből. Még több nő térhetne vissza a munkaerőpiacra, ha biztosítanák számukra a rugalmas munkavégzés lehetőségét.

Tovább olvasom »
mentorálás, női főnök, női vállalkozó

Mentorálás segítené a női vállalkozókat

piacesprofit.hu

Már három alkalommal ültek tárgyalóasztalhoz a női vállalkozásokat tömörítő, érdekeiket képviselő szervezetek és a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárságának szakértői. A találkozókon a fejlesztési lehetőségeket, valamint a közeljövőben létrejövő mentorhálózat működési feltételeit dolgozták ki. A felek – egyedülálló módon – igazi műhelymunka keretében vetettek fel és válaszoltak meg olyan kérdéseket, amelyekkel a női vállalkozók nap mint nap szembesülnek.

Tovább olvasom »
foglalkoztatás, női főnök, női vezető

Egyre több nő dolgozik, de még mindig nem elég

piacesprofit.hu

A női foglalkoztatás szempontjából kiemelkedő év volt a tavalyi, a nők foglalkoztatási rátája 52 százalék fölé emelkedett, amire húsz éve nem volt példa – mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos. A női vezetők arányán lehetne még javítani.

Tovább olvasom »
család és karrier, kismama, női főnök

A kismama, ha vállalkozó

Timár Gigi

Egyre több kismama dönt úgy, hogy a gyermek megszületése után nem hagyatkozik az állami támogatásra, vagy hogy nem tér vissza az erős kötöttségeket jelentő alkalmazotti létbe, hanem vállalkozásba kezd. Ez jó a gazdaságnak és az önbecsülésnek. De senki ne gondolja, hogy a családi életet megkönnyíti.

Tovább olvasom »
női főnök, női kvóta, vállati informatika

Női programozók kerestetnek!

piacesprofit.hu

Az NNG Kft. munkatársainak létszáma a napokban lépte át a 400 főt, és további 60 fejlesztői pozícióra várja a jelentkezéseket, köztük a legjobb női programozókét is, akik belépését a vállalat 10 százalékos női kvóta felállításával szorgalmazza.

Tovább olvasom »
család és karrier, eu, női főnök, vállalkozás

Lehetőség nőknek

piac-profit.hu

Az Európai Bizottság útjára indított egy új mentori hálózatot azzal a céllal, hogy a know-how és a tapasztalatok megosztására révén támogassa a női vállalkozókat. Európában az önfoglalkoztatók csupán 34,4 százaléka nő. A fenti arány növelése érdekében sikeres üzletasszonyok nyújtanak majd segítséget olyan nőknek, akik kettő-négy évvel ezelőtt alapítottak vállalkozást.

Tovább olvasom »
családi vállalkozás, kkv, kkv vezető, nő, női főnök

Nők a ringben

Timár Gigi

Nőnek és férfinak nem kell egyformának lennie ahhoz, hogy egyenlően elismert és sikeres legyen. A munkaerőpiacon azonban ez az egyenlőség még korántsem teljes. A nőkkel szembeni társadalmi elvárások teljesítéséhez, a nagyobb sikerhez, a munka és a magánélet összeegyeztetéséhez sokszor a vállalkozóvá válás a megfelelő út.

Tovább olvasom »
család és karrier, díj, női főnök, vállalkozásfejlesztés

Család és karrier együtt? Lehetséges!

piacesprofit.hu

Bármilyen nehéznek is tűnik, a család és a vállalkozás, karrier összeegyeztethető, hölgyek, családanyák esetében is. Hogy mennyire így van, arról a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Telenor által kiosztott „Siker és harmónia – tanulságos vállalkozónői életutak” pályázat nyertesei mesélnek.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor