nmhh

nmhh, rádió, telekommunikáció

Kiderült, melyek a legnépszerűbb rádiócsatornák

piacesprofit.hu

Naponta csaknem 5,8 millióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019 első negyedéves hallgatottsági adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy országosan a 15 éves vagy idősebb lakosság 69 százaléka naponta, míg 87 százaléka hetente rádiózik.

Tovább olvasom »
álhírek, fake news, médiaszabályozás, nmhh

A magyar médiahatóság megmutatja, hogy mik az igazi álhírek

piacesprofit.hu

Március 18. és 22. között zajlik az Európai Bizottság friss kezdeményezése, a médiaműveltség európai hete. Az alkalomból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fiataloknak szóló infografikákat, és ezekhez is kapcsolódó, iskolai használatra alkalmas óraterveket állított össze az álhírekről, és felnőtt olvasókra számító, támogatott online cikkeket ajánl.

Tovább olvasom »
média, nmhh, rádió

Új rádió indulhat Budapesten

piacesprofit.hu

A jelenleg használaton kívüli Budapest 98,6 MHz-en indulhat új körzeti közösségi rádió Cross FM néven, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Manna Vision Media Kft. ajánlatát nyilvánította nyertesnek eheti ülésén.

Tovább olvasom »
média, nmhh

Indulhat az új országos kereskedelmi rádió

piacesprofit.hu

Hozzájárult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az új országos kereskedelmi rádiós pályázaton nyertes médiaszolgáltató kérelmében foglaltakhoz, amely szerint a korábban tervezett POP FM helyett Retro Rádió néven kezdheti majd meg műsorának sugárzását. Emellett két másik rádió neve is megváltozhat június közepétől a testület eheti döntéseinek megfelelően.  

Tovább olvasom »
adategyeztetés, mobiltelefon, nmhh, sim-kártya

Idén 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell egyeztetni az adatokat

PP/MTI

Az idén mintegy 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell elvégezni a jogszabályban előírt éves adategyeztetést, amelyet a szerződéskötéstől számított fordulónapokon kell elvégezni – közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI érdeklődésére. A szolgáltatók közölték, már januárban elkezdik az ügyfelekkel az adategyeztetést.

Tovább olvasom »
e-segélyhívó, hálózatfüggetlen, mobilhálózat, mobilszolgáltató, mobiltelefon, nmhh

Október 24-től ingyenes lesz a mobiltelefon függetlenítés

PP/MTI

Három fontos változást vezet be az azonosítógazdálkodásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Bizonyos esetekben ingyenessé válik a mobiltelefonok hálózatfüggetlenítése, új szabályozás lépett életbe a mobilszolgáltatók számára az autós e-segélyhívásokra, valamint a mobilszolgáltatók tesztazonosítót kaphatnak hálózati fejlesztéseikhez.

Tovább olvasom »
eu roaming, európai unió, nmhh, roaming, roaming díjak

Június közepétől az EU-n belül megszűnik a roamingfelár

PP/MTI

Június 15-étől bárhol az Európai Unión belül felárak nélkül, a belföldi díjszabás szerint lehet mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingdíjszabási gyakorlatát – közölte az NMHH.

Tovább olvasom »
4G, 5G, frekvenciasáv, mobilhasználat, mobilinternet, mobilszolgáltató, nmhh

Küszöbön az 5G, jöhet a távműtét?

PP/MTI

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges – írja az MTI.

Tovább olvasom »
mobilszolgáltató, mobiltelefon, nmhh, személyes adat

Ideje bejelenteni a kártyás telefonokat

PP/MTI

Idén június 30-ig kell azonosítaniuk a feltöltőkártyás előfizetőket a mobilszolgáltatóknak, mivel a törvény szerint megszűnik az az előfizetés, amelyik esetében az adategyeztetés nem történik meg határidőig – hívta fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Tovább olvasom »
mobilpiac, mobiltelefon, nmhh, t-mobile, telenor, vodafone

Fogynak a mobilosok

piacprofit.hu

Júliusban több mint 11 ezerrel 11,517 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizetőszáma. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 12 ezerrel lett több, így ez az érték közel 10,992 millió volt a vizsgált hónapban az NMHH gyorsjelentése szerint.

Tovább olvasom »