népegészségügyi termékadó

ágazati különadók, egészségügy, népegészségügyi termékadó

Magasabb adótól nem leszünk soványabbak

piacesprofit.hu

Az élelmiszerek adójának emelésével nem lehet javítani a népegészségügyi mutatókon, csak társadalmi összefogással – közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség, arra reagálva, hogy a WHO 20 százalékos különadót javasolt a cukortartalmú italokra.

Tovább olvasom »
adócsökkentés, munkahelyi egészségvédelem, népegészségügyi termékadó

Az alkalmazottak izzasztása csökkenti az adót

piacesprofit.hu

A népegészségügyi termékadót (neta) január 1. óta csökkenteni lehet az egészségmegőrző programok költségeivel legfeljebb az adó összegének 10 százalékáig. Az adócsökkentés bármely erőkifejtéssel járó szabadidős tevékenység népszerűsítésére irányuló tevékenység kapcsán alkalmazható.

Tovább olvasom »
adózás, különadó, népegészségügyi termékadó

A sztárszakács is egyetért a cukoradóval

PP/MTI

Különadót vetnek ki a cukrozott üdítőitalokra Nagy-Britanniában a gyerekelhízás elleni harc jegyében – jelentette be nagy meglepetésre George Osborne brit pénzügyminiszter. A különadót a gyártókra terhelik és azt két év alatt vezetik be, hogy a gyártók addig megváltoztathassák termékeik cukortartalmát.

Tovább olvasom »
adózás, élelmiszeripar, népegészségügyi termékadó

Még több termékre vetne ki adót a kormány

piacesprofit.hu

Kiszélesítené a népegészségügyi termékadóra kötelezett termékek körét a KDNP. Az ÉFOSZ szerint azonban már így is lényegesen magasabb a magyar vállalkozások adóterhelése a környező országokénál, ami versenyhátrányt okoz és emiatt egyre kevesebb a magyar termék a boltokban.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, kiskereskedelem, népegészségügyi termékadó

Padlón az üdítőgyártók

piacesprofit.hu

Megállíthatatlannak tűnik az alkoholmentes italgyártó ágazat mélyrepülése, egyre kevesebb üdítőt és gyümölcslevet vásárolnak Magyarországon. A szektor így új munkahelyek teremtése és beruházások helyett 2013-ban is létszámcsökkentésre kényszerült.

Tovább olvasom »