nemzeti parkok

családbarát, nemzeti parkok, ökobarát, ökolétesítmény, természetvédelem, turisztika

Már lehet pályázni az év ökoturisztikai létesítménye címre

piacesprofit.hu

A Nemzeti Parki Termék Védjegyrendszer ismertségének növelése érdekében egy éven át tartó promóciós- és marketing körút aggteleki rendezvényén ünnepélyes keretek között hirdették meg „Az év ökoturisztikai létesítménye 2017” pályázatot, amit a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség írt ki közösen.

Tovább olvasom »
kiskereskedelem, kkv pályázatok, nemzeti parkok, uniós források, uniós pénzek, vasárnapi nyitvatartás

Adócsökkentés és forrásfelfüggesztés áprilisban

piacesprofit.hu

A tavasz óriási maflást hozott Brüsszelből az Orbán-kormánynak, mintegy 700 milliárdnyi forrás kifizetését függesztette fel pályázati szabálytalanságok miatt az Európai Bizottság. Rosszkor jött a hír a Fidesznek, aminek abban a hónapban a körmére égett a vasárnapi zárvatartás és a nemzeti parkok földjeinek ügye is. Részben ennek is köszönhető, hogy már ekkor bejelentették a 2016-os évre tervezett adócsökkentéseket.

Tovább olvasom »
környezetvédelem, nemzeti parkok, termőföld

Csak a nemzeti parkok földjeire hajt a kormány

piacesprofit.hu

A Parlament Törvényalkotási Bizottsága elfogadta és parlamenti zárószavazásra terjesztette be az állami vagyonról szóló törvény csonka, kétharmados részek nélküli változatát. A természetvédő szervezetek szerint ezzel egyértelművé vált, hogy a kormány nem a földvagyon egységes kezelését célozza a tervezettel, hanem a nemzeti parki földek elvételét a természetvédelmi szervektől.

Tovább olvasom »