nemzeti park

környezetvédelem, nemzeti park, természetvédelem, világörökség

Kell a sóder, elpusztítják a világörökségi kincset

piacesprofit.hu

Lejárt az UNESCO által meghatározott határidő, ameddig Spanyolországnak jeleznie kellett, hogy mit szándékozik tenni a világörökségi listán szereplő Donana Nemzeti Park megmentéséért. A hatmillió vándormadár pihenőhelyéül szolgáló spanyol vizesélőhely lehet az első európai uniós terület az UNESCO Világörökségi Helyszínei közül, mely átkerül a veszélyeztetettek listájára.

Tovább olvasom »
bioszféra, környezetvédelem, nemzeti park, világörökség

Milliókat tartanak el, mégis irtjuk őket

piacesprofit.hu

A Földön található természeti világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek a WWF tanulmánya szerint. Pedig ezek a területek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, mégis itt folyik világszerte olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, jogszabály módosítás, környezetvédelem, nemzeti földalap, nemzeti park, termőföld

Még van remény a nemzeti parkoknak

piacesprofit.hu

Elbukott a parlamenti bizottságban az a javaslat, amely a Nemzeti Földalapkezelőnek adta volna a védett területek hasznosítási jogát. A természetvédők szerint ezzel bebizonyosodott, hogy a kormány eredeti javaslata sérti a természeti erőforrások védelmét.

Tovább olvasom »
hungarikum, nemzeti park, védjegy

Védjegyet kapnak a nemzeti parkok termékei

piacesprofit.hu

Egyre többen keresik a hagyományos értékeket, egy-egy régió sajátosságait megjelenítő biotermékeket. A Nemzeti Parki Termék védjegy nem titkolt célja, hogy a természeti erőforrások fenntartása és védelme mellett hozzájáruljon a térségi ökoturizmus minőségi fejlődéséhez

Tovább olvasom »
környezetvédelem, nemzeti park, zöld turizmus

Megalakulhat a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum

piac-profit.hu

Létrejöhet a Mura-Dráva-Duna határon átnyúló magyar-horvát bioszféra-rezervátum, az UNESCO Man and Biosphere (MAB) programjának nemzetközi koordinációs tanácsa ugyanis mai ülésén elfogadta a jelölést. Magyarország 2009-ben, Horvátország pedig 2010-ben kérte a terület rezervátummá nyilvánítást. A mostani döntéssel a program hivatalosan is zöld utat kapott.

Tovább olvasom »