NAV online számla

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, adózás 2018, NAV online számla

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak

Promóció

2018 július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait az Online Számla rendszer. A korábbi adatszolgáltatástól eltérően a legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlák adatainak kell beérkezniük a NAV-hoz egy olyan felületen keresztül, amely egyebek mellett ingyenes számlázó programmal is segíti a vállalkozásokat. A kötelező adatszolgáltatás előfeltétele a regisztráció.

Tovább olvasom »
adózás 2017, kötelező adatszolgáltatás, NAV online számla, online számlázás, számlázóprogramok online bekötése

Szájbarágó a NAV új csodafegyveréről

piacesprofit.hu

Ha fogalmad sincs arról, mi a NAV július 1-től induló új csodafegyvere, de te vagy a céged szoktál számlázni, akkor ezt most olvasd el. A NAVXML.hu – Online Számla Tudásbázis szakértői készítettek egy hasznos Online Számla Kisokost, amiből most egy rövid kivonatot közlünk.

Tovább olvasom »
adatszolgáltatási kötelezettség, adózás 2018, NAV online számla, számlázóprogramok online bekötése

Számlázóprogramok bekötése: az a rejtélyes 18 karakter

piacesprofit.hu

A valós idejű adatszolgáltatáshoz kapcsolódó adóhatósági specifikáció meghatározza, hogy az adatszolgáltatási kötelezettséget teljesítő társaságnak milyen formában kell megadnia számlázóprogramjának adatait. A NAV feltételei szerint a számlázószoftver azonosítójának 18 elemű karaktersorozatból kell állnia. Vigyázat, a valós idejű számlaadatküldés továbbra sem váltja ki a számlázóprogram bejelentési kötelezettségét!

Tovább olvasom »
nav, NAV online számla, online számla, számlázó program, tesztrendszer

Második fokozatba kapcsol az Online Számla rendszer

piacesprofit.hu

Már elérhető a NAV Online Számla tesztrendszere, amelynek segítségével a számlázó programokat fejlesztő cégek, szoftverfejlesztők tesztelhetik alkalmazásaikat. Használatához regisztráció szükséges, amit követően első lépésben a számlaadatok beküldésének tesztelésére nyílik lehetőség. A fejlesztések elvégzéséhez szükséges műszaki leírások angol és magyar nyelven is elérhetők a rendszer weboldalán. A fejlesztőknek szükséges regisztrálni és tesztelni, annak érdekében, hogy 2018. július 1-re az általuk fejlesztett számlázó program megfeleljen az előírt adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Tovább olvasom »