munkaügyi per

jogi kisokos, munkabér, munkajog, munkaügyi per

Mit tehet a munkavállaló, ha a nem fizetik ki a munkabérét?

piacesprofit.hu

A munkáltató egyik legfontosabb kötelezettsége a munkaviszonyban, hogy a munkabért kifizesse. Ennek ellenére időről-időre előfordul, hogy fizetésképtelenség miatt, vagy egyéb okból nem vagy hiányosan fizetik ki a munkavállalók munkabérét. Milyen lehetőségei vannak a munkavállalónak az elmaradt munkabér kifizetésének kikényszerítésére? 

Tovább olvasom »
jogi kisokos, munkajog, munkaügyi per, munkavállalói költségkedvezmény

Munkaügyi per: hogyan úszhatjuk meg a perköltséget?

piacesprofit.hu

A munkaviszonyból származó igényeket munkaügyi perben lehet érvényesíteni, beleértve a meg nem fizetett munkabér iránti követelést, vagy a jogellenes felmondásból származó igényeket is. A pereskedés a munkavállaló és a munkáltató számára akár jelentős költséggel is járhat. Ezért a munkaügyi perekben a jogérvényesítés megkönnyítése érdekében a törvény költségkedvezményeket biztosít a feleknek, amelyek közül a legjelentősebb a munkavállalói költségkedvezmény.

Tovább olvasom »
felmondás, jogi kisokos, kismama, közös megegyezés, munkaügyi per, munkaviszony megszüntetése

A betegség nem véd a felmondástól

piacesprofit.hu

A napi munka során gyakran találkozunk olyan városi legendákkal, amelyek a felmondások jogszerűségéhez vagy jogellenességéhez kapcsolódnak. Köztük például azzal, hogy a kismamának nem lehet felmondani, vagy hogy a jogszerű felmondás előtt legalább kétszer kell figyelmeztetni a munkavállalót. Az alábbiakban ezeket vizsgáljuk meg dr. Rátkai Ildikó munkajogi ügyvéd segítségével.

Tovább olvasom »
felmondás, fizetések, munka törvénykönyve, munkajog, munkaügyi per

Felmondhatok, ha csúszik a bér?

piacesprofit.hu

A munkabérfizetés elmulasztása igen sokféle formában történhet. Az alapeset – és a legsúlyosabb is egyben –, ha a munkáltató egyáltalán nem fizet határidőre. Az is idetartozik, ha fizet ugyan, de kevesebbet, vagy soha nem számolja el a túlórákat. De milyen következménye lehet ennek?

Tovább olvasom »
felmondás, közös megegyezés, munka törvénykönyve, munkajog, munkaügyi per

A közös megegyezésből is lehet munkaügyi per

piacesprofit.hu

A közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetés sajátossága, hogy az érintett felek az idő múlásával sok esetben már nem tudnak azonosulni a korábban tett nyilatkozatuk tartalmával, s ennek megfelelően a közös megegyezés érvényességét munkaügyi perben vitatják. Érdemes tehát közelebbről is megnézni azt, hogy milyen eljárási szabályok figyelembe vételével támadható ez a munkaviszonyt megszüntető kétoldalú jognyilatkozat.

Tovább olvasom »
jogi kisokos, munka törvénykönyve, munkaügyi per

Már nem éri meg perelni a munkáltatót

piacesprofit.hu

Az új Mt. szabályai néhány kivételtől eltekintve 2012. július 1. napjával léptek hatályba, és alapvetően rajzolták át a munkavállalók és a munkáltatók jogait és kötelezettségeit, valamint kockázat átcsoportosítást is végrehajtottak a felek között.

Tovább olvasom »