munkahelyteremtés

kkv, munkahelyteremtés, NGM, támogatás

Munkahelyteremtésre kapnak támogatást kkv-k

piacesprofit.hu

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 293 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében – jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a támogatással több mint 2000 új munkahely létesítéséhez, valamint 3600 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat, érdemben javítva ezzel a kkv-szektor versenyképességét.

Tovább olvasom »
kkv támogatás, munkaerőhiány, munkahelyteremtés, új munkaerő, vissza nem térítendő támogatás

Milliárdok munkahelyteremtésre

piacesprofit.hu

Több mint 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 262 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében. A támogatás mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez elegendő.

Tovább olvasom »
állami támogatás, eu források, képzett munkaerő, munkaerőhiány, munkahelyteremtés

Két vizes vb jönne ki a vállalatok munkahelyteremtés-támogatási igényéből

piacesprofit.hu

Nemcsak Magyarország, de egész Európa munkaerőhiánnyal küzd, ami egyes ágazatokban intenzívebben érezhető (jellemzően a kétkezi, illetve a szakképesítéssel elvégezhető munkák esetében). Ugyanakkor a magyar kormány nagy foglalkoztatási igényű külföldi vállalatokat próbál bevonzani az országba. Ez sokszor költséges, mivel ezek a megállapodások gyakran csak több évre szóló adómérséklés ígérete mellett, állami támogatással valósulnak meg.

Tovább olvasom »
amerika, donald trump, földgáz, fosszilis energiahordozó, megújuló energia, munkahelyteremtés, olaj, szélenergia, tiszta energia, usa

A megújuló szektorban vannak az új álláslehetőségek

KlimaBlogger

Amerikában a legnagyobb sebességgel növekvő munkakör a szélturbina-szakembereké. Míg a földgáz- és olajiparban csökkent az állások száma, a megújuló energiák ágazatában tizenkétszer gyorsabban nőtt, mint a gazdaság egészében. Pont ezt a jól teljesítő szektort ignorálja Donald Trump fosszilis-párti energiapolitikája – és a magyar törvényhozás.

Tovább olvasom »
kkv pályázat, munkahelyteremtés, uniós források, uniós pályázat, uniós pályázatok, vállalkozásfejlesztés

Itt a bizonyíték: nem elég az uniós pénz a sikerhez

piacesprofit.hu

Meglepő eredményre vezetett az egyik népszerű vállalkozásfejlesztési pályázat nyerteseinek elemzése. A GOP-2012-2.1.1/B kódszámú kiírás 1350 darab nyertes vállalkozásának több mint egy negyede csökkenő árbevételről, 18%-a pedig leépítésekről számolt be – nyilatkozza Hantos Zoltán az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Tovább olvasom »
gazdaságfejlesztés, ipari park, ipari parkok, munkahelyteremtés, uniós források

Pénz van, kérdés, mire megy el

Sebők Orsolya

150 milliárd forintot fordít két év alatt ipari parkok fejlesztésére a kormány – jelentette be Lázár János április végén, egy kormányinfón. Ettől az intézkedéstől 50–100 ezer új munkahelyet várnak, no meg azt, hogy egy lépéssel közelebb jutunk ahhoz az elképzeléshez, hogy 2020-ra a nemzeti össztermékben 30 százalék legyen az ipari termelés aránya. A legtöbb uniós célkitűzésben Magyarország inkább alulvállalja magát, iparosításban viszont az élre törünk. Az Európai Unióban ugyanis csak 20 százalékos arányt tűztek ki célul.

Tovább olvasom »
beruházások, gazdasági kilátások, munkahelyteremtés

Mit adtak nekünk a külföldiek? Tavaly 11 ezer munkahelyet

piacesprofit.hu

Rekordszintet ért el Európában a külföldi befektetések mértéke 2015-ben. A lezárt projektek száma a megelőző évihez képest több mint tizedével nőtt, átlépve az ötezres számot, közel 218 ezer munkahelyet teremtve. Magyarországon több mint 11 ezer új munkahely jött létre FDI révén, ami több mint kétszerese a 2014-es értéknek.

Tovább olvasom »
európai bizottság, európai unió, fenntartható fejlődés, fenntartható gazdálkodás, fenntartható gazdaság, körkörös gazdaság, munkahelyteremtés, versenyképesség javítás

Így teremtene több munkahelyet nekünk az Unió

Timár Gigi

Nagyratörő célokat megfogalmazó csomagot fogadott el Európa körkörös (a Bizottsági megfogalmazás szerint körforgásos) gazdasággá alakulásának ösztönzése céljából az Unió. A Bizottság szerint ez amellett, hogy a fenntartható fejlődés felé visz, fokozza a közösség versenyképességét és munkahelyeket is teremt majd.

Tovább olvasom »