munkahelyi konfliktus

értékrend, munkahelyi konfliktus, szervezetfejlesztés, tudásintenzív szervezet, tudásszervezet, tudástőke

Szeretettel kell harcolni

Szeicz András

Egy tudásszervezetben az emberek szerepe meghatározó, éppen ezért fontos, hogy motiváltak és elkötelezettek legyenek. Olykor változtatások, fejlesztések szükségesek az eredményesség növeléséhez, a szervezetfejlesztés azonban harc, amiben könnyű elbukni támogatók nélkül.

Tovább olvasom »
beosztott, céges kommunikáció, cégvezető, konfliktuskezelés, munkahelyi konfliktus, munkahelyi stressz, munkaidő beosztás, szerepkörök

A konfliktuskezelés hallgatással kezdődik

piacesprofit.hu

A legtöbb ember nem szereti a konfliktusokat, viszont azok elkerülése még nagyobb nehézséget okoz. Mind a munkahelyi, mind a személyes problémák és nézeteltérések megfelelő kommunikációval kezelhetőek, de egyáltalán nem mindegy, hogyan! Íme, 4 tipp Debra Bentontól, az Entrepreneuer.com szerzőjétől.

Tovább olvasom »
alkalmazott, beosztott, boldog munkavállaló, érvényesülés, főnök, karrier, munkaadó, munkahelyi hangulat, munkahelyi kapcsolat, munkahelyi konfliktus, munkahelyi környezet, munkavállaló, pszichológia

7 jó tanács ahhoz, hogy előléptessenek

piacesprofit.hu

A világjobbító célkitűzéseiről és világklasszis közéleti szereplők, sőt politikai ellenségek egy asztalhoz ültetéséről híres Világgazdasági Fórum karriertippeket ad. Hát ezt is megéltük… 7 jó tanács Davosból a céges ranglétrán felfelé való lépegetéshez.

Tovább olvasom »