munkahelyi képzés

duális képzés, képzés, motiváció, munkaerőhiány, munkahelyi képzés, oktatás

Magad uram, ha más nem teszi

Timár Gigi

A szűkös munkaerő-piaci kínálat lépésre kényszeríti a cégeket: ha a piacon nem találnak kellő számú és minőségű munkavállalót, saját maguknak kell kiképezniük az embereiket. A trend a duális képzési programok mellett a felnőttképzési intézmények kínálatában és a belső képzésekben ölt testet. Úgy tűnik, a helyzettel a jogszabályalkotó kevésbé tud lépést tartani. Akár akkreditáció nélkül is sikeres lehet egy a vállalati igényre jól reagáló oktatási program.

Tovább olvasom »
eu források, eu pénzek, képzéstámogatás, kkv pályázatok, munkahelyi képzés, uniós támogatás

Két hét, és megnyílnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok

piacesprofit.hu

Június elsejétől jelentkezhetnek a budapesti és Pest megyei kkv-k a várva várt, munkahelyi képzéseket támogató EU-pályázatra, de a vidéki cégek és a nagyvállalatok sem maradnak uniós források nélkül: a vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a hónapban összesen közel 24 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg munkahelyi képzéseket támogató pályázatok.

Tovább olvasom »
felnőttképzés, képzés, motiváció, munkahelyi képzés, munkahelyi motiváció

A pénznél is vonzóbb, ha tanulhatunk

piacesprofit.hu

A képzési lehetőségeket tartják a legfontosabbaknak munkahelyi ösztönzők között a magyarországi turizmus-vendéglátásban dolgozók, valamint a területen tanuló diákok – derül ki a Danubius Hotels Group és az Employ Your Brand hr-kommunikációval foglalkozó szakportál közös kutatásából.

Tovább olvasom »
betanított munka, építőipar, munkaerőhiány, munkahelyi képzés, okj, szakképzés

Gyorsított képzések és az idősek visszahívása lehetne a megoldás

piacesprofit.hu

A jelenlegi előrejelzések szerint a teljes építőipari teljesítmény 8, illetve 12 százalékkal bővülhet 2017-ben és 2018-ban, de a növekedést nagymértékben akadályozza a szakképzett munkaerő hiánya. Ez a probléma az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerint gyorsított, egyszerűsített okj-s képzéssel, hatékonyságnövelő, élőmunkát kiváltó beruházásokkal enyhíthető – derül ki a Napi Gazdaság cikkéből.

Tovább olvasom »
kkv támogatás, kvv pályázatok, munkahelyi képzés, szakmai képzés

Ingyen is képezhetjük a dolgozókat

piacesprofit.hu

Társadalmi egyeztetés alatt van az a 2 kkv-knak szóló pályázati felhívás, aminek keretében munkavállalók képzéséhez lehet akár 100 százalékos támogatást is nyerni. Akár Közép-Magyarország régióban, akár máshol van cége székhelye, van lehetőség erre.

Tovább olvasom »
betanítás, képzés, munkahelyi képzés, tréning, új munkaerő

A betanítás leggyakoribb buktatói

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Egy új kolléga integrálása a céges folyamatokba sosem könnyű feladat. Sokszor szembesülünk vele, hogy valaki hetek, akár hónapok óta dolgozik, és mégsem találta meg a helyét, nem viszi kifogástalanul a rábízott feladatokat. Lehet, hogy a képzéssel – vagyis annak hiányával van a gond.

Tovább olvasom »
e-learning, felnőttképzés, munkahelyi képzés

Akarnak tanulni, csak nem úgy…

piacesprofit.hu

Az Y generáció, azaz a mai harmincasok, már nem az iskolapadban ülnek, hanem fontos vállalati pozíciókban, és olyan lendülettel, motivációval és technológiai tudással bírnak, amelyek alapjaiban változtatják meg a cégek oktatási és oktatásszervezési gyakorlatát.

Tovább olvasom »
munkahelyi képzés, munkajog, szabadság kiadása

Itt az ideje kivenni a szabikat

piacesprofit.hu

Az év vége felé közeledve mind a munkáltató mind a munkavállaló leltározni kezd, mennyi szabadság maradt még az idén kivehető napokból, s mit is kezdhet ezekkel. Átvinni a jövő évre már nemigen lehet a szabadnapokat.

Tovább olvasom »
felmondás, munkahelyi képzés, munkahelyi motiváció, visszajelzés

Így sarkalljuk jobb teljesítményre a lazsáló kollégát

asalgo

Az elvártnál gyengébb teljesítmény ritkán kap akkora mértékű büntetést a versenyszférában, mint amit megérdemelne. Ugyanakkor az is igaz, hogy attól, hogy egy teljesítmény gyengébb, nem biztos, hogy le kell mondanunk a dolgozóról. Íme néhány tanács, hogyan sarkalhatjuk jobb teljesítményre munkavállalónkat, mielőtt végleg feladnánk.

Tovább olvasom »
kkv képzés, munkahelyi képzés, tréning

Tréning ajándékba

Timár Gigi

Sokszor hallani, hogy egy vállalkozás képzi az alkalmazottait, azok mégis lelépnek – akár a konkurenciához. Ez valós veszély, ám ennél csak az árt többet a cégnek, ha nem képezi a kollégákat, és azok maradnak.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkahelyi biztonság, munkahelyi képzés

A 3 legfontosabb szabály, ha új gép indul a cégnél

asalgo

Munkaeszközt üzembe helyezni, valamint használatba venni csak abban az esetben szabad, ha az az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeit kielégíti. További feltétel, hogy az adott munkaeszköznek legyen külön jogszabályban meghatározott gyártói megfelelőségi nyilatkozata, illetve a megfelelőséget tanúsító egyéb dokumentumai. Pontosan melyek ezek? Íme az üzembe helyezés 3 legfontosabb lépése, amelyek nélkül nem engedheti, hogy munkavállalói önállóan dolgozzanak.

Tovább olvasom »