munkahelyi hangulat

botrány, felmondás, főnök, kirúgás, konfliktus, munkahely, munkahelyi hangulat, munkahelyi stressz, munkavállaló, pszichológia, stressz, viselkedés

Túlélési stratégiák stresszes munkahelyen

piac-profit.hu

A kiállhatatlan főnökök vagy az intrikus kollégák nemcsak megkeserítik az életünket, de csökkentik a produktivitásunk és az empátiánk, sőt még szívinfarktust is okozhatnak – derül ki a pszichológiai szakirodalomból. Ha nyolc méteren belül ülünk egy ilyen alaktól, nem árt résen lenni: nagy az esélye, hogy átvesszük a rossz viselkedésmintát.

Tovább olvasom »
cégkultúra, időgazdálkodás, munka-magánélet, munka-magánélet egyensúly, munkahelyi hangulat, túlóra

A túlóra a leghatékonyabb munkaidő

piacesprofit.hu

A munkavállalók jelentős része elfogadja az akár fizetetlen túlórát is egy friss felmérés szerint, sőt, sokan ilyenkor nyújtják a legjobb teljesítményt. Cserébe napközben van idő a munkahelyi kapcsolatokra is. A szakértő szerint ez nem gond, a pozitív munkakultúra fontos előny az üzleti életben.

Tovább olvasom »
alkalmazott, beosztott, boldog munkavállaló, érvényesülés, főnök, karrier, munkaadó, munkahelyi hangulat, munkahelyi kapcsolat, munkahelyi konfliktus, munkahelyi környezet, munkavállaló, pszichológia

7 jó tanács ahhoz, hogy előléptessenek

piacesprofit.hu

A világjobbító célkitűzéseiről és világklasszis közéleti szereplők, sőt politikai ellenségek egy asztalhoz ültetéséről híres Világgazdasági Fórum karriertippeket ad. Hát ezt is megéltük… 7 jó tanács Davosból a céges ranglétrán felfelé való lépegetéshez.

Tovább olvasom »
állásinterjú, álláskeresés, hr, karrier, készség, készségfejlesztés, munkaerőpica, munkahely, munkahelyi hangulat, munkahelyi kapcsolat

Állásinterjú: ezeket a kérdéseket illik feltenni, ha munkát keresünk

piacesprofit.hu

Az állásinterjún még a szakmai tapasztalatnál is fontosabb, milyen benyomást keltünk a leendő munkáltatóban. Ehhez hozzájárulnak a kérdések is, amelyeket az állásinterjún teszünk fel a HR-esnek vagy a főnöknek. Igen, nekünk is kérdeznünk kell! Azzal, amilyen kérdéseket felteszünk, belophatjuk magunkat a HR-es szívébe, de akár ki is buktathat a lehetséges jelöltek sorából.

Tovább olvasom »
foci, foci-eb, jó vezető, munkahelyi hangulat

Meccs az irodában? Jó ötlet!

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Engedélyezzük vagy tiltsuk a nagyobb sportesemények televíziós közvetítéseinek nézését a munkahelyen? Főnökként most újra előkerülhet a dilemma, hiszen a foci EB nemcsak a fanatikus szurkolókat mozgatja meg. A HR szakértők szerint, ha az engedékenyebbek táborába tartozunk, sokat nyerhetünk vele.

Tovább olvasom »
cégvezetés, coaching, elkötelezett munkavállaló, hatékony cégvezetés, motiváció, munkahelyi hangulat, team coaching

Vegyük le a dobozt a fejünkről!

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Sok kkv vezető még mindig „úri huncutságként” tekint a coachingra, pedig a nagy cégeknél egyre többen látják, érdemes segítséget kérni, ha a vezető problémába ütközik. De tényleg csak akkor szükséges szakember segítsége, ha már gond van? Mennyire költséges szolgáltatás a coaching? Zádrovich Alíz business és life coach segít tiszta vizet önteni a pohárba.

Tovább olvasom »
képzés, motiváció, munkahelyi hangulat, szakemberhiány

Nincs pénze? Akkor legyen jófej!

kfarkas

Most amikor a magyar cégek jelentős része küzd szakemberhiánnyal, különösen fontos, hogy megtartsuk azokat a munkavállalókat, akik már bizonyítottak. Megmutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amelyeket a felmérések szerint a legtöbbre értékelnek a dolgozók.

Tovább olvasom »
állattartás, munkahelyi hangulat, munkahelyi környezet, munkahelyi motiváció, munkahelyi stressz

Kutya az irodában: a cukiság hatékonnyá tesz

Timár Gigi

Miért jó, ha kutya van az irodában? Mert cuki. De van más előnye is! A legmenőbb amerikai munkahelyeknek tartott giga cégek, köztük a Google vagy az Amazon már régóta kifejezetten ösztönzik, hogy a munkavállalók bevigyék az irodába házi kedvenceiket. Persze nem egyszerűen „jófejségből”. Az állatok jelenléte kutatások szerint csökkenti a stresszt és növeli a kreativitást.

Tovább olvasom »