munkahelyi baleset

baleseti járulék, betegség, egészségbiztosítási járulék, munkahelyi baleset

Meddig igényelhető a baleseti járulék?

piacesprofit.hu

Sok esetben előfordul, hogy az üzemi balesetet szenvedő személy amint lehet, esetleg a teljes gyógyulás előtt vissza kíván menni a munkába személyes helyzete miatt. Ilyenkor bekövetkezhet, hogy jóval később is megmaradnak az egészségügyi panaszok, nehézzé válik a munkavégzés. Felmerül a kérdés milyen időtartamon belül lehet baleseti ellátást igényelni.

Tovább olvasom »
biztosítás, járadékfizetési törvény, kártérítés, munkahelyi baleset, munkavállaló

Egyetlen pillanat alatt tönkremehet egy vállalkozás

piacesprofit.hu

Öt éve folyamatosan növekszik a három napon túli gyógyulással járó munkahelyi balesetek száma: 2016-ban meghaladta a 23 ezret. Idén csak az első félévben közel tízezer balesetet szenvedtek el a magyar munkavállalók. Logikus lépés volna, hogy az érintett vállalatok, vállalkozások kössenek munkáltatói felelősségbiztosítást. A Groupama Biztosító tapasztalatai szerint látszik is az erre való törekvés.

Tovább olvasom »
biztonságos munkahely, munkahelyi baleset, munkahelyi balesetek, munkavédelem, munkavédelmi előírások, üzemi baleset

Több lett a munkabaleset

PP/MTI

A munkabalesetek száma 9,4 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben az előző esztendő azonos időszakához képest – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében.

Tovább olvasom »
biztosítás, munkahelyi baleset, munkavédelem

Munkavédelem: egyre körültekintőbbek a kkv-k

piacesprofit.hu

Évente 17 ezer munkahelyi baleset történik hazánkban, ezek elsősorban a kisebb cégeknél fordulnak elő. A vállalatok, ezen belül is a kkv-k egyre körültekintőbbek, ezt jelzi, hogy fokozatosan emelkedik a vállalati baleset-biztosítások száma, amelyek népszerűségéhez az adó- és járulékkedvezményekkel az állam is hozzájárul.

Tovább olvasom »
munkahelyi baleset, munkahelyi biztonság, munkavédelem

Kinek kell munkavédelmi szakembert alkalmaznia?

piacesprofit.hu

A jelenleg hatályos Munkavédelmi Törvény minden munkáltató részére előírja munkavédelmi szakember foglalkoztatását, kivételek a legkisebb cégek. Ám a törvényben ez a rész nem könnyen értelmezhető, ezért a munkáltatók számára nem biztos, hogy egyértelmű, mikor kell ez és mikor nem, hívja fel a figyelmet Kling Péter munkavédelmi szakmérnök. Összefoglaltuk, kinek, mikor és mennyi időben kell munkavédelmi szakembert foglalkoztatnia.

Tovább olvasom »