munkaerőkölcsönzés

jogszabály módosítás, jogszabály változás, munkaerő kölcsönzés, munkaerőkölcsönzés, vagyoni biztosíték

Maguktól is hullottak a munkaerő-kölcsönzők, a jogszabályváltozás csak rásegít

piacesprofit.hu

Bár a munkaerő kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a hazai vállalkozások körében, mégis a 2014-es csúcs után évről évre csökken a munkaerő-kölcsönző cégek száma. A február 28-ig esedékes biztosítékemelés pedig további cégmegszűnésekhez vezethet – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisából.

Tovább olvasom »
európai unió, jogszabály változás, munkaerő kölcsönzés, munkaerőkölcsönzés

Sokaknak megszűnt az állása mára

piacesprofit.hu

Egy uniós irányelv alkalmazása miatt a Munka Törvénykönyve alapján a december 1-től automatikusan megszűnik mindazon kölcsönzött munkavállalóknak a kikölcsönzése, akiket öt éve folyamatosan ugyanannál a kölcsönvevő cégnél foglalkoztattak. Az öt éves időtartamba a betegállomány, sőt, a gyed/gyes is beleszámít, és az is irreleváns, hogy az adott helyre időről időre több társaság kölcsönözte-e ki a munkavállalót. A Trenkwalder felhívja a figyelmet arra, hogy mindez már november 30-án is igen sok munkavállalót érinthet, és a jövőben folyamatosan, napról napra emelkedhet majd az érintettek száma.

Tovább olvasom »
atipikus foglalkoztatás, munkaerőhiány, munkaerőkölcsönzés

Már nem csak szezonban kellenek a kölcsönmelósok

piacesprofit.hu

A munkaerőhiány sokat lendített a munkaerő-kölcsönzési piacon is: tavaly csaknem 20 százalékkal, 125 ezer főre nőtt a kölcsönzött munkavállalók száma. Immár nem csupán a szezonális munkák során fellépő munkaerőigény kielégítésére, hanem a munkaerőhiány miatt kieső munkaerő pótlására is egyre gyakrabban a kölcsönzéshez folyamodnak a cégek.

Tovább olvasom »
külföldi munkavállaló, mobilitás, munkaerőkölcsönzés, tartózkodási engedély, uniós jog

Speciális engedéllyel áthelyezhető a nem uniós munkavállaló

piacesprofit.hu

Speciális tartózkodási engedélyt kaphatnak a nem EU-s állampolgár külföldiek 2016. szeptember 30-tól, amennyiben az őket foglalkoztató vállalatcsoporton belül, áthelyezéssel kívánnak Magyarországon, illetve az unió egy másik tagállamában dolgozni. Az Európai Unió irányelvének megfelelően kialakított új szabályozás főként a globális nagyvállalatokat segíti abban, hogy dolgozóik egy időben a vállalatcsoport több, uniós országban működő tagjánál is munkát végezhessenek.

Tovább olvasom »