munkaerő kölcsönzés

jogszabály módosítás, jogszabály változás, munkaerő kölcsönzés, munkaerőkölcsönzés, vagyoni biztosíték

Maguktól is hullottak a munkaerő-kölcsönzők, a jogszabályváltozás csak rásegít

piacesprofit.hu

Bár a munkaerő kölcsönzés egyre népszerűbb foglalkoztatási forma a hazai vállalkozások körében, mégis a 2014-es csúcs után évről évre csökken a munkaerő-kölcsönző cégek száma. A február 28-ig esedékes biztosítékemelés pedig további cégmegszűnésekhez vezethet – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisából.

Tovább olvasom »
európai unió, jogszabály változás, munkaerő kölcsönzés, munkaerőkölcsönzés

Sokaknak megszűnt az állása mára

piacesprofit.hu

Egy uniós irányelv alkalmazása miatt a Munka Törvénykönyve alapján a december 1-től automatikusan megszűnik mindazon kölcsönzött munkavállalóknak a kikölcsönzése, akiket öt éve folyamatosan ugyanannál a kölcsönvevő cégnél foglalkoztattak. Az öt éves időtartamba a betegállomány, sőt, a gyed/gyes is beleszámít, és az is irreleváns, hogy az adott helyre időről időre több társaság kölcsönözte-e ki a munkavállalót. A Trenkwalder felhívja a figyelmet arra, hogy mindez már november 30-án is igen sok munkavállalót érinthet, és a jövőben folyamatosan, napról napra emelkedhet majd az érintettek száma.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, megváltozott munkaképesség, munkaerő kölcsönzés, rehabilitációs foglalkoztatás, rehabilitációs járulék

Segít az adókedvezmény, könnyebben dolgozhatnak a megváltozott munkaképességűek

piacesprofit.hu

A munkaerő-kölcsönzés szabályozásának megváltozásával, az átengedhető adókedvezmény bevezetésével a cégek jobban érdekeltté váltak a speciális helyzetű munkavállalók foglalkoztatásában. A piacon zajló trendeket mégis ellentmondásosnak tartja a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálásával foglalkozó RehabJob.

Tovább olvasom »
adócsalás, feketegazdaság, munkaerő kölcsönzés

Lenyúlták a munkások nyugdíjjárulékát

piacesprofit.hu

Egy napon belül két, munkaerő-kölcsönzésre szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, akik egymilliárd forintot meghaladó értékben foglaltak le készpénzt, ingatlanokat, járműveket és több mint hatvan bankszámlát zároltak. A két ügyben 34 gyanúsítottat hallgattak ki, nyolcan vannak előzetesen letartóztatásban.

Tovább olvasom »
munka törvénykönyve, munkaerő kölcsönzés, munkajog

Van, amikor tilos kölcsönözni

piacesprofit.hu

Magyarországon viszonylag kevés tilalom vonatkozik a munkaerő-kölcsönzésre. Főszabály szerint bármely munkáltató, bármilyen okból, bármennyi munkavállalót kölcsönözhet, akár öt éves időtartamra. A HR Portál szakértői cikkében összefoglalja azt a néhány korlátot, amit viszont szigorúan be kell tartani.

Tovább olvasom »