munakerőhiány

beruházás, bővítés, generációváltás, munakerőhiány, tulajdonosváltás

Hónapokig keresik a megfelelő embert a cégek

piacesprofit.hu

Jelentős az aggodalom a kkv-szegmens munkaerőpiacának keresleti oldalán: bevallottan nehéz minőségi munkaerőt találni. A minőségi munkaerő megtalálása mellett az automatizálás és a feladatok kiszervezése sem könnyű. A vállalkozások jelentős része a létszámbővítésen túl vezető- és tulajdonosváltással is számol – derül ki az UniCredit és az Inspira közös, magas üzleti potenciállal bíró kkv-kat célzó kutatásának adataiból.

Tovább olvasom »
hr, ipar 4.0, munakerőhiány, szűts ildikó, toborzás

A HR-t is átalakítja az ipar 4.0

Sebők Orsolya

Ahogy terjed az automatizáció, és uralkodóvá válnak a digitális folyamatok a cégen belül, a vezetőknek és a munkatársaknak is újra kell tanulniuk a vállalati kultúrát. Szűts Ildikóval, az Országos Humánmenedzsment Egyesület (OHE) elnökével beszélgettünk a hr-szakma előtt álló újkori kihívásokról.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, munakerőhiány, szakemberhiány

Nincs munkaerő, az idősebbeket mégsem akarják

piacesprofit.hu

A foglalkoztatási ráta növelése megoldást jelenthetne a munkaerőhiányra, mégis sok vállalatnál nincs a friss diplomások és az idősebbek bevonzására, illetve megtartására irányuló program. A Randstad Workmonitor felmérése szerint a magyar munkavállalók a legborúlátóbbak az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban.

Tovább olvasom »