műhold

kína, műhold, űrkutatás

Vasárnapra tojás helyett tűzgolyót hoz a nyuszi

kfarkas

Várhatóan húsvét vasárnapján semmisül meg a kínai űrállomás, a Tiangong-1-es. Azt még nem lehet pontosan tudni, hogy a 27 ezer kilométeres sebességgel száguldó 8,5 tonnás kolosszus hol ér majd földet, de Magyarország nincs veszélyben az Európai Űrügynökség szerint.

Tovább olvasom »
európai innováció, galileo, gps, közlekedés, mentés, műhold

Ne várjanak, innováljanak!

Nagy Mariann

A felhívás abból az alkalomból hangzott el, hogy az EU újabb 4 műholdat bocsátott fel, és ezzel már 22 Galileo műhold „dolgozik” a világűrben. „A Galileo javítja az uniós polgárok életminőségét: hatékonyabb és pontosabb navigációt tesz lehetővé az okostelefonok használata során, és elősegíti, hogy a segélyhívó szolgálatok a korábbinál sokkal gyorsabban ki tudjanak érkezni a baleseti helyszínekre” – mondta a vállalkozás- és kkv-politikáért felelős biztos.

Tovább olvasom »
iss, műhold, műholdak, nasa, nemzetközi űrállomás, tudomány

Az ön háza fölött hány műhold kering?

piacesprofit.hu

Gondolta volna, hogy ma már közel nyolcezer különféle űreszköz kering a föld körül? És hogy ezek közül nem egy rendszeresen megfordul Magyarország felett is, némelyik közülük még szabad szemmel is látható az égen? A legérdekesebb azonban, hogy olyan műholdak is vannak, amelyeket napi szinten használunk, mégsem járnak soha a közelünkben sem.

Tovább olvasom »