monetáris tanács

alapkamat, jegybanki alapkamat, mnb, monetáris tanács

Hetedszer is tartottak a hetek

piacprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa júliusi ülésén is változatlanul hagyta a 7 százalékos jegybanki alapkamatot. A döntés megfelel a várakozásoknak, bár a tanácstagok korábbi nyilatkozatai alapján felmerült a lehetősége annak, hogy a 3 belső és 4 külső tagból álló testület már ezen az ülésen kamatvágásról határoz. A jegybanki alapkamat tavaly december 21. óta nem változott.

Tovább olvasom »
alapkamat, mnb, monetáris tanács

Kamatemelés: jöhet még több is

PP/MTI

Ötven bázisponttal –  a várakozásoknak megfelelő mértékben – emelte a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács. Amennyiben az inflációs kilátások és a kockázati megítélés tartósan kedvezőtlen maradnak, a következő hónapokban további kamatemelésekre kerülhet sor, közölte a kamatdöntő ülés után kiadott közleményében az Magyar Nemzeti Bank. A monetáris tanács megítélése szerint a következő két évben csak visszafogott ütemben folytatódhat a gazdaság növekedése

Tovább olvasom »
alapkamat, gazdaságpolitika, infláció, mnb, monetáris tanács

Egy darabig még nem csökken a kamat

PP/MTI

Az elemzői várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 6 százalékos szintjén hétfői ülésén. Az elemzői konszenzus szerint 2011 végén is 6,00 százalék lehet az alapkamat, a jövő év végére 5,5 százalékos jegybanki alapkamatot várnak az elemzők.

Tovább olvasom »
gazdaságpolitika, mnb, monetáris tanács

Kormányszóvivő: “Simor eljött és elmondta a véleményét”

MTI

A kormány módosítani kívánja a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt, a monetáris tanács négy külső tagjáról a parlament gazdasági bizottságának ajánlása alapján a plenáris ülés feles többséggel fog dönteni – jelentette be a kormány szerdai döntését Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Tovább olvasom »