mol

bcsdh, elektromos autó, fosszilis, Innovációs és Technológiai Minisztérium, kínai, körforgásos gazdaság, lineáris, megosztás-alapú, megújuló energia, mobilitás, mol, ökolábnyom, shell

Nem értik még a cégek, mi a körforgásos gazdaság

Kriston László

A lineáris gazdaság arról szólt, hogy termelünk, tehát értéket teremtünk, majd azt az értéket a felhasználó elpusztítja a fogyasztásával. A körforgásos gazdaságban viszont a termékek összetevőinek, alapanyagainak életciklusa meghosszabbodik, újrafelhasználásukkal a bennük lévő értéket megtartjuk, sőt növelhetjük is.

Tovább olvasom »
e-autó, fizetős, mol, töltés, új töltők

Vége az ingyen töltésnek

piacesprofit.hu

Augusztus 1-től megszűnik az elektromos autók ingyenes töltésének lehetősége a Mol-kutakon, az olajtársaság a jövőben szigorúan üzleti alapon kívánja üzemeltetni töltőhálózatát, ezért fizetőssé teszi áramkútjait – írja az nrgreport.com.

Tovább olvasom »
bicikli, bubi, mol, pozsony, szlovákia

Pozsonyban is lesz Bubi

piacesprofit.hu

A MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft Pozsonyban is elindítja a Budapesten Bubi néven futó közösségi kerékpármegosztó szolgáltatását. A gyűjtőállomásokat már májusban elkezdik felszerelni.

Tovább olvasom »
elektroautó, energia, mol, napelem, naperőmű, töltő

Naperőművekkel erősít a Mol

Nagy Mariann

Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a Mol. Az innovatív és alternatív technológia terjesztése része a társaság stratégiájának – jelentette be Fasimon Sándor, a cég ügyvezető igazgatója a mai sajtótájékoztatón. A Mol nyitni kíván az új fejlesztések irányába is, mint például az elektromos autózás, az autómegosztás vagy akár a napelemes technológiák.

Tovább olvasom »
devizapiac, határidős piacok, Mario draghi, mol, részvénypiac, tőzsde

Folytatódhat a száguldás a piacokon

Erste-elemzés

Hatalmas rally jött pénteken arra a pletykára, hogy a spanyolok máris jelentkeznek az EFSF-nél a segítségre, s így megteremtődik a lehetőség az EKB segítségre is. Vagyis a Mario Draghi jegybankelnök által megemlített segítség szinte azonnal materializálódik is. Szerintünk pedig a valóság az, hogy voltak, akik túl sokat vártak a csütörtöki bejelentéstől, s csalódtak, és csalódottságukban eladtak. Ez eltolta a piacokat, de csak a támasz szintekig. Pénteken pedig az ellenállások újra ostrom alá kerültek, ez a mai napon is folytatódhat az Erste elemzőinek álláspontja szerint.

Tovább olvasom »
benzinár, gázolaj, mol, üzemanyag

Most tényleg csökken a benzin ára

piacprofit.hu

A 95-ös benzin literenként nagykereskedelmi árát bruttó 8, a gázolajét 6 forinttal csökkenti szerdán a Mol Nyrt. Így a 95-ös benzin átlagára 422, a gázolajé 424 forint lehet. Az autósok ugyanakkor 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Tovább olvasom »
forintárfolyam, mol, olajár, telekom, tőzsde

Tartsuk szárazon a puskaport!

Erste-elemzés

A vártnál jobb makroszámok, új csúcs a Dow Jones-ban.Nem csillapodik a bika az olaj piacán, az arany egyelőre kifulladt.  A Távol-Keleten a kereskedés végéig kitartott a jó hangulat. Nagyot erősödött tegnap az euró, a forint oldalazott. Egyszeri tételek rontották a MOL eredményt. 50 forintos osztalékjavaslat a Magyar Telekomtól.  Ma emelkedésre számítunk.

Tovább olvasom »
cafeteria 2012, erzsébet utalvány, mol

Erzsébet-utalvány már a benzinkúton is

PP/MTI

A Mol a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel megállapodást kötött arról, hogy az olajtársaság 354 kútján is elfogadják hideg és meleg élelmiszer vásárlására az Erzsébet-utalványt – tájékoztatott az olajtársaság.

Tovább olvasom »