mobilinternet

4G, 5G, digitális jólét, lot, mobilhálózat, mobilinternet, virtuális valóság

2020-ra beindulnak az első kereskedelmi 5G hálózatok

PP/MTI

Várhatóan 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok, az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a 3G vagy a 4G bevezetése – mondta Vörös Zsolt, a Huawei Technologies Hungary vezeték nélküli hálózatok fejlesztéséért felelős igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Tovább olvasom »
4G, 5G, mobilhálózat, mobilhasználat, mobilinternet

Zalaegerszegen indul az 5G mobilhálózat magyarországi fejlesztése

PP/MTI

Az alig két héttel ezelőtt indított, mintegy 40 milliárd forintos járműipari tesztpálya fejlesztéséhez és az okosváros programhoz kapcsolódóan Zalaegerszegen alakítják ki az 5G adatátviteli technológia tesztkörnyezetét, amelynek révén a járműiparban és az infokommunikációban is a világon vezető szerepre törekszik Magyarország – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter pénteken Zalaegerszegen.

Tovább olvasom »
4G, 5G, frekvenciasáv, mobilhasználat, mobilinternet, mobilszolgáltató, nmhh

Küszöbön az 5G, jöhet a távműtét?

PP/MTI

A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges – írja az MTI.

Tovább olvasom »
fogyasztói élmény, mobilinternet, mobilmarketing, mobilra optimalizált weboldal, mobiltelefon, okostelefon

Mobilos élmény: hogyan profitálhatnak ebből a cégek?

piacesprofit.hu

Mi kell a kiemelkedő mobilos élmény biztosításához? A Google új kutatása kimutatta, hogy ugyan a fogyasztók számára rendkívül fontos a mobilos weboldalak gyorsasága és használhatósága, a vállalkozásoknak nem sikerül teljesíteniük a fogyasztói elvárásokat. 316 európai kiskereskedelmi, utazási és pénzügyi céget hasonlítottak össze, hogy megtudják, mely területeken maradnak el a várakozásoktól a fogyasztói élmények.

Tovább olvasom »
mobilinternet, mobilvásárlás, okostelefon

Okosban a jövő

piacesprofit.hu

A GfK kutatása szerint a 15-59 éves internetezők többsége ma már okostelefonján is rendszeresen csatlakozik a világhálóhoz. Ötből egy megkérdezett azonban továbbra is ragaszkodik a hagyományos mobiltelefonhoz és nem is tervezi, hogy okostelefont szerezne be.

Tovább olvasom »
infokommunikació, internethasználat, mobilinternet

Csúnyán lemaradtunk mobilinternetben

piacesprofit.hu

Magyarországon csupán 27,7 százalék a vezeték nélküli szélessávú internet penetrációja, míg az OECD országainak átlaga már elérte a 72,4 százalékot. Még Szlovákiában is kétszer ennyien használják. Elsősorban az árak gátolják a növekedést.

Tovább olvasom »
információs társadalom, mobilinternet, telekommunikáció

Drágállják a magyarok a mobilnetet

piacesprofit.hu

Magyarországon rendkívül alacsony azon háztartások száma, amelyek mobilinternettel rendelkeznek. Míg az Európai Unió tagállamaiban a lakosság 52 százaléka használ mobilinternetet, addig Magyarországon ez a szám Romániához hasonlóan csupán 32 százalék.

Tovább olvasom »
infokommunikació, információs társadalom, mobilinternet

Stabilan az utolsók között – nem éled a magyar mobilnet

piacesprofit.hu

Három emberből kettőnek már van vezeték nélküli előfizetése az OECD-térségben a 2013. júniusi adatok szerint, mi magyarok azonban ennek csak igen visszafogottan örülhetünk. A tagországok között ugyanis a vezeték nélküli internetes előfizetések tekintetében szinte sereghajtók vagyunk, növekedési adataink pedig átlagosak, nem mostanában fogunk tehát felzárkózni.

Tovább olvasom »