mobilfizetés

biometrikus azonosítás, mobilfizetés, uniós szabályozás

A biometrikus azonosításé lehet a jövő

piacesprofit.hu

Gyorsan nő a bolti mobilfizetések száma Magyarországon a Mastercard legfrissebb adatai szerint. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest idén május végéig a magyar kártyabirtokosok jóval több alkalommal használtak mobiltelefont egyérintéses fizetésre – az új belépőknek köszönhetően a növekedés 2018 elején huszonhatszoros volt.

Tovább olvasom »
fiatalok, mobil, mobilfizetés, okostelefon

Majdnem minden magyar fiatalnak van okostelefonja

piacesprofit.hu

A fiatalok átlagosan 4800 forintért mobiloznak havonta, és 59 százalékuk  saját maga fizeti a számláját – áll a K&H ifjúsági indexében. A 19-29 éves fiatalok körében 94 százalékos az érintőképernyős okostelefonok aránya, részben ezért lehet a jövőben éppen ez a korosztály a mobilfizetéseknél várható növekedés motorja.

Tovább olvasom »
fényképezőgépek, gps, mobilfizetés, nyaralás, okostelefon, okostelefon alkalmazás

Nyaralás okostelefonnal, női és férfi szemmel

piacesprofit.hu

Hatékonyabban használják ki az okostelefonjaikat a nők, mint a férfiak, előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és egy sor más, a nyaralás alatt fontos alkalmazás használatában – derült ki abból a kutatásból, amelyet a Huawei Technologies készíttetett többek között Magyarországon is. A felmérés szerint a két nem telefonhasználat terén sem csak ebben különbözik: a férfiak a jó hátlapi kamerát, a nők viszont a gyorsaságot – a processzort – részesítik előnyben a nyaralás során. A medencébe viszont továbbra sem vinnénk magunkkal okostelefont, mindössze a felhasználók harmada tartja fontosnak, hogy a telefon vízálló legyen.

Tovább olvasom »
autópályamatrica, mobilfizetés, okostelefon, otp, parkolási díj, piac és profit, piacesprofit.hu

Mobillal lehet fizetni mától az OTP-nél is

PP/MTI

Az OTP Bank elindította új, érintéses mobilfizetési megoldását. A szolgáltatás az OTP saját technológiai cége által fejlesztett és üzemeltetett Simple alkalmazáson keresztül érhető el, egyelőre a pénzintézet saját ügyfelei számára.

Tovább olvasom »
fizetési módok, mobilfizetés, okostelefon, paypass

Áttörés jöhet a mobilfizetésben

piacesprofit.hu

Az egyérintéses mobilfizetés lehet a következő olyan fizetési megoldás, amely széles körben elterjed Magyarországon, vagyis egyre többen fizetnek majd a boltokban úgy, hogy okostelefonjukat érintik a terminálhoz. A Mastercard felmérésében megkérdezett magyar felhasználók kétharmada szívesen fizetne ilyen módon, a legtöbben azért, mert a mobil egyébként is mindig náluk van.

Tovább olvasom »
e-kereskedelem, mobilfizetés, online kereskedelem, online vásárlás

Mindent felülír a mobil

piacesprofit.hu

Magyarországon is átalakul a kereskedelem annak következtében, hogy a fogyasztók egyre több célra használják mobilkészülékeiket. Többek között ezt tárja fel a Nielsen globális felmérése a mobil eszközök térhódításáról, amivel világszerte megváltoztatják a kereskedelmet, vásárlástól a fizetés lebonyolításáig.

Tovább olvasom »
innováció, mobilfizetés

Magyarország az európai mobilfizetés élvonalában

piacesprofit.hu

A GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-én éjféltől indította el ügyfelei részére a GRÁNIT Pay szolgáltatást, amellyel a hagyományos bankkártya pillanatok alatt a mobiltelefonra telepíthető, és ezt követően a világon szinte bármelyik érintéses Mastercard terminálon lehet bankkártya nélkül, a mobiltelefonnal fizetni. A GRÁNIT Bank alkalmazásán kívül ehhez egy NFC képes androidos mobiltelefonra van pusztán szükség. Az Európában is elsőként debütáló újgenerációs banki mobiltárcát szeptember 30-án mutatta be a bank.

Tovább olvasom »