MNB Növekedési Hitel Program

MNB Növekedési Hitel Program, nhp, nhp fix, vállalati hitelezés

Indul az NHP fix

piacesprofit.hu

Hamarosan a legtöbb kereskedelmi bankban már elérhetővé válik az NHP fix, amelyfix kamatozású, kiszámítható forrást kínál a hazai kis- és középvállalatoknak. Ezúttal is jelentős érdeklődésre számítanak a bankok.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kkv hitelezés, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, Növekedési Hitel Program, növekedési hitelprogram

Közel 40 ezer cégnek jutott az nhp-ből

PP/MTI

A növekedési hitelprogram három szakaszában, 2013 júniusa óta, 38 086 vállalkozás jutott kedvező finanszírozáshoz 2652 milliárd forint összegben az MNB közleménye szerint. A forinthitelek nagy része elsősorban mikrovállalkozásokhoz, a deviza alapú kölcsönök többsége középvállalkozásokhoz került.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, pénzszerzés, vállalati hitelezés

Még 200 milliárd az olcsó hitelből

piacesprofit.hu

Újabb esélyhez jutottak azok a cégek, amelyeknek eddig még nem sikerült a fix 2,5 százalékos kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitelhez jutni. A vállalkozók körében legnépszerűbb hitel szerződéses határidejét 2017. március végére tolták ki, ráadásként a forintban elérhető keretet is több tízmilliárd forinttal megnövelték.

Tovább olvasom »
készfizető kezesség, kkv finanszírozás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelezés

A kereskedelemben népszerű a kezesség

PP/MTI

Leginkább a kereskedelemben érdekelt vállalatok igényelnek a hiteleikhez készfizető kezességet, ez tükröződik az adatokban is, 2016 első félévében a garancia-állomány már 41 milliárd forinttal 407,2 milliárd forintra emelkedett, szemben a 2015-ös egész éves 46 milliárd forinttal.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelek

Hatvan milliárdot újraoszt az MNB az nhp-ban

PP/MTI

A növekedési hitelprogram kivezető szakaszában a devizapillér fel nem használt keretösszegéből az MNB 60 milliárd forintot újraoszt a hitelintézetek közt, amelyek ezt a többletkeretet forint és devizahitelek nyújtására egyaránt felhasználhatják.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelezés

Kisvállalkozások csaptak le az olcsó hitelre

PP/MTI

A növekedési hitelprogram (nhp) harmadik szakaszában idén január 1. és szeptember 30. között a vállalkozások 231,8 milliárd forint összegű szerződést kötöttek, amelynek 68 százaléka új beruházási hitel, 32 százaléka pedig új lízingügylet – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden a honlapján.

Tovább olvasom »
kkv, MNB Növekedési Hitel Program, uniós források, vállalati hitelezés

Bátrabban nyúlnak a hitelekhez a cégek

PP/MTI

A hitelintézetek magánszektorral szembeni hitelezésében javuló tendenciák tapasztalhatók, az idei második negyedévben a kis- és középvállalatoknak (kkv-szektor) nyújtott hitelek éves összevetésben 5 százalékkal bővültek.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállaalti hitelezés

Bőven lesz még pénz az NHP-ban

kfarkas

A Monetáris Tanács mai ülésén a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakasza keretösszegének 100 milliárd forinttal történő megemeléséről döntött. Így a forinthitelekre 400, a devizahitelekre 300 milliárdos keret jut.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, php, vállalati hitelezés

A bankokra bízná a kkv-k hitelezését a kormány

piacesprofit.hu

A növekedési hitelprogramot felváltja a piaci hitelezési program, hogy a bankok maguk kezdjék el hitelezni a kis és közepes vállalkozásokat (kkv-kat) és a gazdaság egészét; a Magyar Nemzeti Bank ebben is segítséget nyújt, de már nem ad hozzá közvetlen forrást – mondta az MNB igazgatója pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelezés

100 milliárddal több lehet az NHP-ban

piacesprofit.hu

A Magyar Nemzeti Bank a Magyar Bankszövetség kérésére megvizsgálja, hogy felemeljék-e a növekedési hitelprogram (nhp) idei keretét 100 milliárd forinttal – mondta a Hidvéghi Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője. Elmondása szerint a bankszövetség az nhp idei évre szóló, forintban nyújtható keretének felemelését a nagy érdeklődésre tekintettel kéri.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, vállalati hitelezés

Pénzben nincs hiány – de kell-e valakinek?

Sebők Orsolya

Idén az NHP folytatódik két pillérrel és pillérenként 300 milliárd forint kihelyezhető forrással, az Exim erősíti jelenlétét a belföldi piacra termelő kis- és középvállalatok hitelezésében, sorra írják ki az európai uniós pénzeket – 2019-ig elvileg a teljes forrást –, a PHP révén pedig a jegybank a bankok saját forrásainak kihelyezését is ösztönzi. Pénzben tehát nincs hiány, de kérdés: a megfelelő financiális háttérrel rendelkező vállalatok rászánják-e magukat a hitelfelvételre.

Tovább olvasom »
MNB Növekedési Hitel Program, nhp, növekedési hitelprogram

Hétfőtől még kedvezőbb a Növekedési hitel!

piacesprofit.hu

A húsvéti nyúl előzetes ajándékaként értékelhetik a cégtulajdonosok az elmúlt időszak legkedvezőbb vállalati finanszírozási formájának, a növekedési hitel elérhetőségében bekövetkezett enyhítést. A maximum 2,5%-os hitel ma már külföldi vállalatok részesedésének megvásárlására is használható (az egyéb beruházási célok mellett). Az enyhítés egyszerre pozitív és meglepő – vélik a Bankmonitor szakértői.

Tovább olvasom »
akvizíció, akvizíciós hitel, cégeladás, cégvásárlás, MNB Növekedési Hitel Program, nhp, növekedési hitelprogram

Így lehet céget venni 2,5%-os hitellel

piacesprofit.hu

A növekedési hitel egyik legvonzóbb felhasználási lehetősége a részesedés vásárlás, akvizíció finanszírozás. Úgy vehetünk 2,5%-os maximális kamatozású hitellel részesedést, hogy a cégek eladási ára jellemzően legalább 10-12%-os éves megtérülést biztosít a vevőnek. Ezt a lehetőséget már sokan felismerték és szeretnék az NHP-t részesedésvásárlásra használni. A műfaj azonban – a Bankmonitor.hu szakértőinek tapasztalatai alapján – komoly eltéréseket mutat a hagyományos beruházási hitelhez képest, a legtöbb cégtulajdonos nincs tisztában a sajátságokkal.

Tovább olvasom »