mnb hitelprogram

0 százalékos hitel, ginop, kkv hitelezés, mnb hitelprogram, uniós források, uniós pénz

A kicsik csaptak rá a 0 százalékos hitelre

piacesprofit.hu

A kis cégek kezdték első sorban igényelni a kereskedelmi bankok elvárásainál enyhébb feltételekkel megszerezhető uniós hitelprogram iránt a Budapest Bank ügyfelei körében végzett felmérés szerint. A kérelmezők között felülreprezentáltak voltak azok a cégek, amelyek kereskedelmi banki szempontból kevésbé hitelképesek.

Tovább olvasom »
kkv beruházás, lízing, lízingszövetség, mnb hitelprogram, nhp

Két számjegyű bővülés – és még nincsen vége

piacesprofit.hu

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan a szerződésszám 10 százalékkal nőtt. A lízingpiaci szereplők szerint 2016-ban, ha lassabb tempóban is, de folytatódhat növekedés, elsősorban a vállalkozások finanszírozási igényei miatt, és elképzelhető, hogy az ingatlanlízing is emelkedő pályára áll.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, mnb hitelprogram, növekedési hitelprogram

Már osztják az 500 milliárdot

piacesprofit.hu

Október elsejével indul a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának (NHP) második szakasza. A program keretében összesen 2000 milliárd forint keretet biztosít a jegybank nulla százalékra a hitelintézeteknek 2014. december 31-ig, első körben 500 milliárd áll rendelkezésre.

Tovább olvasom »
devizahitelek, mnb hitelprogram, vállalati hitelezés

Hosszabb lesz a harmadik pillér

piacesprofit.hu

A monetáris tanács döntött az NHP harmadik pilléréhez kötődő devizacsere tenderek meghosszabbításáról. A döntés meghozatalánál a testület megállapította, hogy a program fontos közép- és hosszú távú célokat szolgál.

Tovább olvasom »
kkv hitel, mnb hitelprogram, Növekedési Hitel Program

Ki kaphat 2,5%-os hitelt?

Sebők Orsolya

Elindult a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja a megemelt 750 milliárd forintos kerettel. A kereskedelmi bankok 2,5 százalékos kamaton folyósítják a refinanszírozott forrást. Az árazás elvileg lehetővé teszi az eddig elhalasztott beruházások, fejlesztések megvalósítását. Tények a hitelről.

Tovább olvasom »
kkv hitel, matolcsy györgy, mnb hitelprogram

Többeknek juthat a 2,5%-os hitelből

piacesprofit.hu

50 százalékkal emelkedik a jegybank által meghirdetett olcsó forrás keretösszege, amely a magyarországi kis- és középvállalatok hitelezését hivatott felpörgetni. Matolcsy György elmondása szerint a Monetáris Tanács 750 milliárdra emelte a keretösszeget.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, mnb hitelprogram, takarékszövetkezetek

Hová kerüljön az olcsó hitel?

piacesprofit.hu

Az MNB a bankok után tizenegy takarékszövetkezet vezetőjével tárgyalt a napokban a Növekedési Hitel Programról. A kereslet várhatóan nagy lesz az új finanszírozási lehetőség iránt, de az is fontos, hogy a valóban növekedni képes helyi vállalkozások részesüljenek belőle – mondja az egyeztetésen részt vevő Brauer János, a Hungária Takarék elnök-ügyvezető igazgatója. A tárgyalásra meghívott takarékszövetkezetek április végéig tehetnek javaslatokat a hitelprogram részleteivel kapcsolatban.

Tovább olvasom »