mkik

béremelés, bértárgyalás, elvándorlás, járülékcsökkentés, mkik, munkaerőhiány, Parragh László

Parragh: a legjobb 10 százalék ment külföldre

PP/MTI

A magyar gazdaság legnagyobb gondja a munkaerőhiány Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint is. Az elvándorlással az a legnagyobb baj, hogy a legjobbak mentek el mondta. A megoldás a béremelés lenne, így újranyitná a bértárgyalásokat.

Tovább olvasom »
bkik, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, kamarai tagság, kötelező kamarai tagság, mkik

Kötelező kamarai tagság: lesz, de nem lesz drágább

piacesprofit.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai küldöttgyűlésén egy tartózkodás mellett elfogadta azt a vitaanyagot, amely egyebek mellett a kötelező kamarai tagság bevezetését tartalmazza. Parragh László, az MKIK elnöke szerint a mostani 5 ezer forint kötelezően fizetendő hozzájárulási díj lehetne a kötelező kamarai tagdíj.

Tovább olvasom »
kamarai regisztráció, kamarai tagság, mkik

Jön a kötelező kamarai tagság?

Timár Gigi

Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) lapértesülés szerint. A Népszabadság birtokába került MKIK-előterjesztés szerint 2016 januárjától minden cég számára kötelező lenne a tagság, a mostani évi ötezer forintos hozzájárulásnál magasabb terhet jelentene a vállalkozóknak, a jelenleg is tagoknak viszont alacsonyabb díjat.

Tovább olvasom »
hita, mkik, szerbia

Mi történt Nagykikindán?

piacesprofit.hu

Ingyenesen mutatkozhattak be a Vajdaságban azok a magyar vállalkozások, amelyek kiállítóként vettek részt a Nagykikindán 2012. november 14-15-én szervezett komplex üzleti programon. A kiállítás mellett üzletember-találkozó és szakmai előadások várták a több mint kétszáz érdeklődőt.

Tovább olvasom »
adó, adó 2012, adó csökkentés, adó-visszaigénylés, adókedvezmény, adószakértő, adótörvény módosítások, akcióterv, mkik, munkahelyvédelmi akcióterv, orbán viktor, orbán-kormány, társasági adó, tranzakciós adó, tranzakciós illeték, válságadó

Kinek éri meg Orbán tíz pontja? – Marad az eva és az ekho

piac-profit.hu

Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. A jelenlegi egyszerűsített adózási formák, így az ekho és az eva is megmarad.

Tovább olvasom »
konjunktúra felmérés, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, mkik, üzleti várakozások

Bizakodóbbá váltak a vállalatok

piacprofit.hu

Javultak a cégek üzleti várakozásai, s némileg bizakodóbbá váltak a vállalatok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) konjunktúra felmérése szerint. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) konjunktúra mutatója az októberi 1,3 pontról 7,4 pontos növekedést követően 8,7 pontra emelkedett.

Tovább olvasom »