mkik

kkv, mkik, országos mentorprogram

Gyakorlati tudás mások tapasztalatából

Szarvas György

November 15-ig lehet jelentkezni az országos vállalkozói mentorprogram pályázati kiírására. Ez a pályázat alapjaiban tér el a korábbi, vállalkozásokat segítő hazai pályázatoktól; a program pénz helyett tudást, anyagi támogatás helyett pedig megélt tapasztalatot ad. A programról Dr. Balla Gergelyt, az Országos Vállalkozói Mentorprogram projektvezetőjét kérdeztük.

Tovább olvasom »
béremelés, bértárgyalás, elvándorlás, járülékcsökkentés, mkik, munkaerőhiány, Parragh László

Parragh: a legjobb 10 százalék ment külföldre

PP/MTI

A magyar gazdaság legnagyobb gondja a munkaerőhiány Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint is. Az elvándorlással az a legnagyobb baj, hogy a legjobbak mentek el mondta. A megoldás a béremelés lenne, így újranyitná a bértárgyalásokat.

Tovább olvasom »
bkik, kamarai regisztráció, kamarai tagdíj, kamarai tagság, kötelező kamarai tagság, mkik

Kötelező kamarai tagság: lesz, de nem lesz drágább

piacesprofit.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szerdai küldöttgyűlésén egy tartózkodás mellett elfogadta azt a vitaanyagot, amely egyebek mellett a kötelező kamarai tagság bevezetését tartalmazza. Parragh László, az MKIK elnöke szerint a mostani 5 ezer forint kötelezően fizetendő hozzájárulási díj lehetne a kötelező kamarai tagdíj.

Tovább olvasom »
kamarai regisztráció, kamarai tagság, mkik

Jön a kötelező kamarai tagság?

Timár Gigi

Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) lapértesülés szerint. A Népszabadság birtokába került MKIK-előterjesztés szerint 2016 januárjától minden cég számára kötelező lenne a tagság, a mostani évi ötezer forintos hozzájárulásnál magasabb terhet jelentene a vállalkozóknak, a jelenleg is tagoknak viszont alacsonyabb díjat.

Tovább olvasom »