minősített adózó

adózás, köztartozásmentes adózó, minősített adózó

Nem árt megbizonyosodni róla, hogy tiszták vagyunk

PP/MTI

Minden hónap végén érdemes az ügyfeleknek átnézni, hogy adókötelezettségeiket határidőben teljesítették-e, mert csak akkor maradnak bent a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA), ha nincsen elmaradásuk az adóhivatal felé – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tovább olvasom »
adóhatóság, bérkompenzáió, minősített adózó, nav, online kassza, pénztárgépek online bekötése, törvénymódosítás

NAV: mindent tudni akarok!

Timár Gigi

Európa legtöbb információjával rendelkező adóhatóságát építené fel a kormány. Idén jönnek az új online kasszák és az adóhatósághoz bekötött számlázás, jobban járunk viszont, ha az állam nem tartja be a vállalt határidőket. Többek között ezekről, de számos más fontos, de nem részletezett adózással és eljárásrendekkel kapcsolatos változásról beszélt az idei évre Tállai András az NGM adóügyekért felelős államtitkára és Csepreghy Nándor miniszerhelyettes a Joint Venture Szövetség konferenciáján.

Tovább olvasom »
adósminősítés, adózás, kockázatos adózók, minősített adózó, nav

Túl nehéz lesz jó adósnak lenni

piacesprofit.hu

2016-tól megkezdődik az adózók minősítése, megbízható vagy kockázatos adóalanyokká válhatnak, akik megfelelnek a kidolgozott feltételeknek. Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója jó kezdeményezésnek tartja ezt a különbségtételt, mert ez lehetővé teszi, hogy ne büntessék egyformán a vétlenül hibázó adózókat és a csalókat. Ugyanakkor figyelmeztet, hogy a jelen formában nem biztos, hogy az intézkedés kiváltja a várt hatást, mivel a minősített adózói körbe való bekerülés valószínűsége nagyon alacsony, így motiváló vagy visszatartó ereje is kicsi.

Tovább olvasom »