mikrohitel

afrika, agrár, alultáplált, éghajlatváltozás, éhezés, éhínség, élelmiszer, élelmiszerár, elvándorlás, fegyveres konfliktus, gyerek, kílmaváltozás, menekült, mezőgazdaság, migráns, mikrohitel, polgárháború, segély, száhel-övezet, válságzóna

Kitalálnád, hány millióan válhatnak menekültekké fegyveres konfliktus és éhezés miatt?

Kriston László

Több száz millióan már most is képtelenek eltartani magukat, mert megsemmisültek a megélhetésükhöz szükséges eszközök és életkörülmények. A fegyveres konfliktusok és a klímaváltozás miatt földönfutóvá váló tömegek persze Európa felé veszik az irányt. Mi a megoldás? A Humanitárius Kötvények újfajta finanszírozási formát jelenthetnek a válságzónákban élők életkörülményeinek kezelésére és javítására.

Tovább olvasom »
infrastruktúra, ivóvíz, mikrohitel, vízhiány

A nők szenvednek a vízhiánytól, ez már Matt Damonnak is fáj

KlimaBlogger

Az ivóvízhez való hozzáférés elvileg alapvető emberi jog. Mégis világszerte 663 millió ember nem jut ivóvízhez, főleg nők. A Water.org mikrohitelt nyújt szegény országok lakóinak, hogy kutakat fúrhassanak és azokhoz vízvezetéket építsenek – erről idén a Davosi Világgazdasági Fórumon a hollywoodi sztár, Matt Damon beszélt.

Tovább olvasom »
ginop, kkv pályázatok, mikrohitel, uniós források, uniós pályázatok, uniós pénzek, vekop

Irány pályázni, gyorsan kipörögnek a pénzek!

kfarkas

Még bőven van a vállalkozásoknak pályázati lehetőség, de gyorsan fogynak a pénzek. A jövő év közepéig kiírják a 2020-ig tartó időszak uniós forrásait, úgyhogy aki még nem kezdte meg a projektje előkészítését, itt az ideje, hogy ezt megtegye – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit konferenciáján. Összefoglaltuk a legfontosabb kiírásokat és tudnivalókat!

Tovább olvasom »
finanszírozás, mikrohitel, vállalati hitelezés

Mikrohitelprogram indul kisvállalkozásoknak

PP/MTI

Kedvezményes, évi 3,9 százalékos kamatozású hiteleket igényelhetnek jövő év elejétől a Magyarországon bejegyzett budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások a Budapest Mikrohitel Programban – közölte a programot indító Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

Tovább olvasom »
agrárfinanszírozás, agrárhitel, mezőgazdaság, mikrohitel, pénzszerzás, vállalati hitelek

A termelőknek is jut bőven forrás

kfarkas

Még mindig alulfinanszírozottnak számít a több mint félmillió mezőgazdasági vállalkozás és cég, dacára az állami támogatásoknak és az uniós forrásoknak. Pedig a mezőgazdaságban érdekeltek jó adósnak számítanak, de az ágazat sajátosságaiból fakadóan sokan küzdenek forráshiánnyal. Összegyűjtöttünk néhányat a lehetőségek közül, amelyek segítségével a termelők átvészelhetik a nehéz időszakokat.

Tovább olvasom »
bankhitel, finanszírozás, kkv finanszírozás, mikrofinanszírozás, mikrohitel, mikrovállalkozás, vállalat finanszírozás

A mikrovállalatok felé fordulhatnak a bankok

piacprofit.hu

A következő években áttörés várható a mikrovállalatok finanszírozásában Közép-Kelet-Európában: a bankok a stabilizációs időszak után új növekedési lehetőségeket keresnek, ez a vállalkozói kör pedig egyre érettebbé, változatosabbá és érdekesebbé válik a régióban. A pénzintézetek ugyanakkor egyelőre nincsenek megfelelőképp felkészülve erre a feladatra – derül ki az Efma és a Roland Berger Strategy által készített, a KBC támogatásával megvalósult tanulmányból. A kutatás eredményei biztatónak értékelhetők e vállalkozói kör jövőbeli finanszírozását illetően, a helyzet azonban jelenleg a rendelkezésre álló adatok alapján még messze nem ilyen kedvező.

Tovább olvasom »
európai bizottság, európai unió, mikrofinanszírozás, mikrohitel, mikrovállalati folyószámla, mikrovállalkozás, pályázat mikrovállalkozásoknak

Mikrohitel? Európában tuti siker!

PP/MTI

Az Európai Bizottság megítélése szerint sikeresek bizonyult az Európai Unióban az évtized elején útjára indított úgynevezett mikrofinanszírozási eszköz, amelynek révén a kisvállalkozásokat létrehozó vagy fejlesztő személyek vagy csoportok könnyebben kaphatnak mikrohitelt (olyan kölcsönt, amely nem haladja meg a 25 ezer eurót).

Tovább olvasom »
bankhitel, hitel, hitel bedőlés, hitelezés, hitelminősítés, kkv hitel, mikrohitel, szállítói hitelezés, támogatott hitel, vállalati hitelezés

Van élet a hitelen túl

Piac & Profit Kiadó Kft-2

A vállalati hitelpiacon az idén nem várható javulás. A szűk források, az emelkedő hitelköltségek újabb megpróbáltatásokat jelenthetnek a válság korábbi hullámait túlélő, forráshiányos vállalkozások számára. A finanszírozás területén is szemléletváltásra van szükség.

Tovább olvasom »
kkv pályázat, mikrofinanszírozás, mikrohitel

Alacsony kamatú mikrohitel fővárosi vállalkozásoknak

piacesprofit.hu

Induló és mikrovállalkozások részére kínál kedvezményes hitelkonstrukciót a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A tíz főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató budapesti székhelyű vagy telephelyű cégek a vállalkozások létrejöttét, fejlődését támogató, 4,9 százalékos kamattal nyújtott hitel mellett térítésmentesen igénybe vehetik a konzultációs és tanácsadási lehetőségeket is.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor