mérleg

ifrs, lízing, mérleg, mérlegjelentés, számvitel

Szinte minden céget érint az új lízingstandard

piacesprofit.hu

Egyes kivételektől eltekintve minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben a lízingbe vevőknek az új IFRS standard szerint. Ez a rendelkezés leginkább a jelenleg is jelentős operatív lízingállománnyal rendelkező vállalkozásokat érinti (ingatlanbérlők, továbbá ipari berendezéseket, gépeket és a gépjárműveket lízingelők).

Tovább olvasom »
faktoring, finanszírozás, halasztott fizetés, késedelmes fizetés, kintlévőségkezelés, kkv finanszírozás, mérleg, mérlegtisztítás

Így lehet megszépíteni a pénzügyi valóságot

Sebők Orsolya

Azt már többen tudják, hogy a faktoring javítja a cég likviditását, fokozza a működési biztonságát, versenyképesebbé teszi a vállalkozást, megkönnyíti a kinnlevőségek behajtását, egyszerűbbé teszi az exportpiacokra lépést. Azt viszont már kevesen ismerik, hogy egy speciális típusa hatékonyan használható mérlegtisztításra a negyedik negyedévben, illetve a céges eladósodottság mértékének technikai csökkentésére az év során bármikor.

Tovább olvasom »
adózás 2016, mérleg, osztalék, számvitel, számviteli törvény

Jelentősen változik jövőre a számviteli törvény

piacesprofit.hu

A módosított törvény hatályba lépésére 2016. január elsején kezdődő üzleti évtől számíthatunk. A legfontosabb változások között említhetjük a mérleg- és az eredménykimutatás szerkezetének változását, a rendkívüli tételek törlését, és az osztalékfizetéssel kapcsolatos elszámolások szabályainak módosulását is – írja az RSM DTM hírlevele.

Tovább olvasom »
kimutatás, mérleg, vagyon

Érti a cég mérlegét vagy „vakon” írja alá?

piacesprofit.hu

Előfordult már Önnel, hogy amikor aláírta a cége mérlegét, magában arra gondolt, vajon rejtőzik-e benne valami, ami esetleg később visszaüthet Önre? Érezte már úgy, hogy ez a téma lehengerlően bonyolult, és hogy soha nem fogja megérteni? Határozottan kijelentjük, hogy ez nem igaz! Bizonyításul pedig álljon itt egy egyszerű magyarázat arra, hogy mi is az a céges mérleg.

Tovább olvasom »