mentorálás

informatika, inkubátor, mentorálás, piac, startup

Egyre több területen ott vannak a startupok

piacesprofit.hu

Öt iparág képviseletében 10 startup került be a Start it @K&H inkubátorba, ahol fél éven keresztül, üzleti tanácsadást, dedikált iparági mentorokat belvárosi irodát, és a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét vehetik igénybe ahhoz, hogy akár nemzetközi szinten is sikeres vállalkozás válhasson belőlük.

Tovább olvasom »
mentorálás, munkaerőhiány

Mentorálás: csak lazán…

piacesprofit.hu

A hagyományos mentorálási megközelítés sok szervezet számára hasznos. Vannak azonban szempontok, amelyek mentén gondolkodva érdemes megfontolni az informális, „lazábban vett” mentorálást is. Ez, a résztvevőket felnőttnek tekintő, a szervezet igényeinek legmegfelelőbb kérdéseket, témákat kezelő, kifejezetten erőforrás kímélő megoldás jól kiegészítheti a hagyományos megközelítést. Szakértőnk az informális mentoring előnyeit mutatja be.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, mentorálás, Pentor

Mese a hálátlan mentoráltról

piacesprofit.hu

Kiábrándultam. Időmet és energiámat nem sajnálva foglalkoztam a fiatallal. Aztán, mikor kész ember lett megkeresték a LinkedIn-en. Kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot és nem is utasította vissza. Kudarc ez? Esetleg a zsigeri érzelmeken túl, felvéve a helikopteres nézetet, tanulságos eset, mely már biztos többekkel megesett?

Tovább olvasom »
induló vállalkozások, mentorálás

Mentor vagyok! Vagy mentorált?

piacesprofit.hu

A mentorprogramok virágkorát éljük napjainkban – mind a különböző oktatási szinteken, mind a vállalati szférában tetten érhetőek a különböző nevesített mentorrendszerek. A szerepek előre meghatározottak: mentor vagy mentorált, de vajon melyik félnek előnyösebb a szerepköre?

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, mentorálás

A NAV oktatná a kezdő vállalkozásokat

piacesprofit.hu

Az adózás rendjéről szóló törvénytervezet új jogintézményként nevesíti az állami adó- és vámhatóság által nyújtott szolgáltatások között a kezdő vállalkozások támogatását, mentorálását. Az új jogintézmény bevezetésének hátterében az utóbbi időben oly sokat hangoztatott, az adóhatóság szolgáltató jellegének erősítésére irányuló célkitűzések állnak.

Tovább olvasom »
díj, mentor, mentor oscar, mentorálás

Díjazták a mentorokat

piacesprofit.hu

Idén hatodik alkalommal díjazták a legkiválóbb mentortok és mentoringot használó szervezetek teljesítményét. A díjat hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

Tovább olvasom »
befektetés, facebook, franciaország, inkubátor, inkubátorház, mentorálás, startup, startup accelerátor

Startupokat keres párizsi inkubátorába a Facebook

piacesprofit.hu

A következő nagy startup-dobást keresi a Facebook. 10-15 korai fázisú olyan tech-céget segítene a közösségi platform, amelyek adatfeldolgozással foglalkoznak. Érdekes módon nem befektetésről van szó, hanem egy fizikai helyről, ahol összeülnek – 80 asztalt biztosít egy párizsi startup campuson. Szaktanácsot kapnak és nem vásárolja fel őket a kék óriás.

Tovább olvasom »
csapatépítés, mentor, mentorálás, munkaerő megtartás, munkaerőhiány, szervezetfejlesztés, toborzás

Nem elég megtalálni, a kezét is fogni kell

piacesprofit.hu

Nem könnyű megfelelő új kollégát találni! Hatalmas energiákat fordítunk erre a területre, de a tapasztalatok szerint arra már kevesebbet, hogy az új ember kezét az első napok után se engedjük el, és beilleszkedjen a csapatba. Ne hagyjuk magára, mert gyorsan elszaladhat, és kezdhetjük elölről az egész folyamatot.

Tovább olvasom »
induló vállalkozás, mentor, mentorálás, mentorprogram

Mentorral könnyebb elérni a célokat

piacesprofit.hu

Szokták mondani, hogy tanácsot adni könnyű. Kevesebb szó esik viszont arról, hogy mennyire fontos segítség, ha hozzáértőtől jön! Egy sikeres mentor egy induló vállalkozást számos hibától kímélhet meg és nagyságrendekkel növelheti az esélyt a sikerre. Kéne egy?

Tovább olvasom »
innováció, mentorálás, startup

Tíz startupból kilenc totál csőd, de az az egy…

piacesprofit.hu

Think.bdpest néven rendeztek régiós innovációs konferenciát Magyarországon, melynek legfontosabb témája az volt, hogy hogyan segíthetik a startupok a hazai gazdaság növekedését. Az itthoni innovációs kultúra egyelőre több sebből vérzik, de az olyan új módszerek, mint a „startup gyár” modell segíthetik a felzárkózást.

Tovább olvasom »
mentorálás, startup, támogatás

Kéne tudás a legnagyobbaktól?

PP/MTI

Startup vállalkozások ötleteinek támogatására hozott létre nemzetközi szövetséget négy nagy távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom (DT), az Orange, a Singtel és a Telefónica – tájékoztatta a DT magyar leányvállalata, a Magyar Telekom az MTI-t.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor