mentorálás

konferencia, mentorálás, női vezetők

A Nők és a Mentoring – HR Konferencia május 8-án a La Vida Duna Rendezvényházban

piacesprofit.hu

A nők nagy utat tettek meg az elmúlt néhány évtizedben munkakörülményeik javítása terén – és még mindig nagy út áll előttük. A HR Portal és a BaBér által közösen szervezett A Nők és a Mentoring konferencia a nők munkahelyi mentorálásának témakörét járja körbe május 8-án délelőtt a La Vida DUNA Rendezvényházban.

Tovább olvasom »
hatékonyságnövelelés, mentorálás, országos mentorprogram

Jön a Vállalkozó Nemzet

piacesprofit.hu

Országos Mentorprogram indul a kkv-k hatékonyságának növelésére, illetve új, induló vállalkozások támogatására. A programban 200 fiatal részesül széles körű mentorálásban, valamint készül egy új, állami applikáció is.

Tovább olvasom »
inkubáció, innováció, mentorálás, startup

Már nem csak startupok ötleteire várnak

piacesprofit.hu

Az eddigi két inkubációs kör sikerére alapozva új szintre lép a Sparklab, és innovációs laborként folytatja működését. A startupok és a vállalati kezdeményezések mellett magánszemélyek is jelentkezhetnek kezdeti, vagy akár már érett fázisban lévő projektjeikkel.

Tovább olvasom »
informatika, inkubátor, mentorálás, piac, startup

Egyre több területen ott vannak a startupok

piacesprofit.hu

Öt iparág képviseletében 10 startup került be a Start it @K&H inkubátorba, ahol fél éven keresztül, üzleti tanácsadást, dedikált iparági mentorokat belvárosi irodát, és a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét vehetik igénybe ahhoz, hogy akár nemzetközi szinten is sikeres vállalkozás válhasson belőlük.

Tovább olvasom »
mentorálás, munkaerőhiány

Mentorálás: csak lazán…

piacesprofit.hu

A hagyományos mentorálási megközelítés sok szervezet számára hasznos. Vannak azonban szempontok, amelyek mentén gondolkodva érdemes megfontolni az informális, „lazábban vett” mentorálást is. Ez, a résztvevőket felnőttnek tekintő, a szervezet igényeinek legmegfelelőbb kérdéseket, témákat kezelő, kifejezetten erőforrás kímélő megoldás jól kiegészítheti a hagyományos megközelítést. Szakértőnk az informális mentoring előnyeit mutatja be.

Tovább olvasom »
hatékony cégvezetés, mentorálás, Pentor

Mese a hálátlan mentoráltról

piacesprofit.hu

Kiábrándultam. Időmet és energiámat nem sajnálva foglalkoztam a fiatallal. Aztán, mikor kész ember lett megkeresték a LinkedIn-en. Kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot és nem is utasította vissza. Kudarc ez? Esetleg a zsigeri érzelmeken túl, felvéve a helikopteres nézetet, tanulságos eset, mely már biztos többekkel megesett?

Tovább olvasom »
induló vállalkozások, mentorálás

Mentor vagyok! Vagy mentorált?

piacesprofit.hu

A mentorprogramok virágkorát éljük napjainkban – mind a különböző oktatási szinteken, mind a vállalati szférában tetten érhetőek a különböző nevesített mentorrendszerek. A szerepek előre meghatározottak: mentor vagy mentorált, de vajon melyik félnek előnyösebb a szerepköre?

Tovább olvasom »
adóhivatal, adózás, mentorálás

A NAV oktatná a kezdő vállalkozásokat

piacesprofit.hu

Az adózás rendjéről szóló törvénytervezet új jogintézményként nevesíti az állami adó- és vámhatóság által nyújtott szolgáltatások között a kezdő vállalkozások támogatását, mentorálását. Az új jogintézmény bevezetésének hátterében az utóbbi időben oly sokat hangoztatott, az adóhatóság szolgáltató jellegének erősítésére irányuló célkitűzések állnak.

Tovább olvasom »