megfigyelés

bűnözés, kína, közbiztonság, megfigyelés, mesterséges intelligencia

A kínaiak egyszerűen imádják, hogy megfigyelik őket

piacesprofit.hu

A kínai hatóságok körözési listáján szereplő több tízmillió ember egy részét a mesterséges intelligencia segítségével már fel tudják ismerni. A kormány évi 80 milliárd dollárt fordít digitális biztonsági fejlesztésre és a hazai kutatás-fejlesztés ezen a területen elérte a Szilikonvölgy színvonalát.

Tovább olvasom »
adatvédelem, jogi kisokos, megfigyelés, személyiségi jogok

Kamera a társasházban? Csak óvatosan

piacesprofit.hu

Gyakran felmerülő igény társasházak esetén, hogy a vagyonbiztonság érdekében, és más jogsértések megelőzésére kamerákat szereljenek fel a házban. A kamera működtetése számos adatvédelmi és személyiségi jogi aggályt vethet fel, ezért a kamerák használatának szigorú feltételei vannak. Nézzük melyek a kamerarendszer alkalmazásának lényeges feltételei.

Tovább olvasom »
adatvédelem, alkalmazott, megfigyelés, munkahely

A munkaadó mindent lát

piacesprofit.hu

A fejlett kommunikációs technológiák kiszolgáltatottá tehetik a munkavállalókat az adatokkal visszaélő munkáltatókkal szemben. Az otthoni munkavégzés, valamint a Bring Your Own Device (munkahelyen való saját eszközhasználat) elterjedése tovább fokozza az alkalmazottak privát környezetben való megfigyelésének veszélyét is.

Tovább olvasom »
megfigyelés, munka törvénykönyve, munkajog, munkavállalói jogok

Fülelhet a főnök?

PP/MTI

Vita robbant ki Oroszországban a személyiségi jogok és a vállalati érdekek védelmezői között, miután egy cég olyan rendszert dolgozott ki, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy hogy megfigyeljék és elemezzék alkalmazottjaiknak a munkahelyükön mobiltelefon lebonyolított telefonbeszélgetéseit.

Tovább olvasom »
megfigyelés, munkajog, személyiségi jogok

Belepisloghat a főnök a munkahelyi levelezésbe

PP/MTI

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) egy román panaszos ügyében hozott ítélete szerint nem jogsértő, ha a munkáltató megfigyeli egy alkalmazott munkahelyi levelezését – közölte szerdán az EJEB keddi döntését ismertető Hotnews.ro román hírportál.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, adatvédelem, film, megfigyelés

Az év thrillere: a valóság

Kriston László

Edward Snowden nyilvánosság elé lépésének lidérces hangulatát kapta el hitelesen Laura Poitras, aki Oscart nyert alkotásáért. A Citizenfour nyitófilmként szerepelt a Tel Aviv-i DocAviv dokumentumfilmfesztiválon, Magyarországon pedig a Titanic Filmfesztiválon debütált.

Tovább olvasom »
adatvédelem, ellenőrzés, megfigyelés, munka törvénykönyve, munkavállalói jogok

Így figyelhet meg digitálisan a főnök!

piacesprofit.hu

Kamerás megfigyelés, ujjlenyomat azonosítás, GPS nyomkövető: a technológia fejlődésével a munkavállalók megfigyelésének széles köre vált lehetővé, azonban az egyes módszerek gyakorlati alkalmazásakor a munkáltató könnyen jogsértést követhet el. A Munka Törvénykönyve engedi a munkavállaló ellenőrzését a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében, de mindez csupán bizonyos feltételek teljesülése esetén tekinthető jogszerűnek.

Tovább olvasom »
adatbiztonság, adatvédelem, belső ellenőrzés, megfigyelés, munkavállalói jogok

Így ellenőrizhetők a dolgozók

piacesprofit.hu

A munkáltató köteles a munkavállalót tájékoztatni személyes adatainak kezeléséről, továbbá őt csak a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizheti. Összegyűjtöttük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásának legfontosabb elemeit.

Tovább olvasom »
hr, megfigyelés, munkajog

Hogyan kövessük a munkatársakat GPS-sel?

HR Portal

Sok vezető kíváncsi arra, hogy a beosztottak valóban munkával töltik-e a munkaidőt. Érdeklődésük nem alaptalan, hiszen joggal várható el, hogy a dolgozók a rájuk kiszabott feladatokkal töltsék a munkaidőt. A megfigyelésre különböző – etikus és etikátlan – módszereket vetnek be, de mit engedélyez a jogszabály?

Tovább olvasom »
föld, klímaváltozás, megfigyelés

Mobilon kapunk értesítést a dugókról?

Sajtóközlemény

Az EP költségvetési bizottsága szerdán egyhangúlag megszavazta a GMES-ről, az EU saját Föld-megfigyelési programjáról szóló jelentést, melynek segítségével idővel akár mobilon is kaphatunk jelzéseket a forgalmi dugókról. Ahogy Herczog Edit “árnyék-jelentéstevő” beszámolt róla, az EP elkötelezett a program teljes körű megvalósítása mellett, mivel annak három éves költségvetési forrását  is biztosítja.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor