megbízható adózó

adózás 2019, Írisz Office, megbízható adózó, reggeli egyperces

Ki minősül megbízható adózónak?

piacesprofit.hu

Negyedévenként kerülhetnek a megbízható kategóriába a gazdasági szervezetek, azonban még mindig viszonylag kevesen vannak azok, akik teljesen tisztában vannak azzal, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni. Az Írisz Office adótervezői most ezeket foglalták össze.

Tovább olvasom »
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, adósminősítés, adózás, kockázatos adózó, megbízható adózó, nav

Rákaptak a cégek a megbízhatóságra

PP/MTI

A második negyedéves rangsoroláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót.

Tovább olvasom »
adózás, adózói minősítés, költségcsökkentés, megbízható adózó

Jobban jár, aki megbízható

piacesprofit.hu

Több mint 200 ezer adózó élvezheti a megbízható adózói státussal járó előnyöket a NAV legfrissebb adatai alapján. Érdemes tisztában lenni azzal, milyen kritériumok alapján kerülnek besorolásra negyedévente a társaságok, a szabályozás néhány pontja a jogszabályváltozás miatt módosult az elmúlt időszakban.

Tovább olvasom »
kockázat, megbízható adózó, megbízhatóság, nav, partner

Több a megbízható partner, de a kockázatos is

piacesprofit.hu

A tavalyi év végéhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat érintő minősítési rendszer idei változásai mind a megbízható, mind a kockázatos adózói körre hatással voltak – közölte a NAV.

Tovább olvasom »
megbízható adózó, nav, nemzeti adó- és vámhivatal

Egyre jobbak vagyunk adózásban

piacesprofit.hu

Decemberhez képest húszezerrel több vállalkozás büszkélkedhet azzal, hogy megbízható minősítést kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Idén már az „alvó” cégeket is kidobja a rendszer, ezért gazdasági teljesítmény nélkül egy cég sem kerülhet a megbízható kategóriába.

Tovább olvasom »
adminisztrációs költségek, ekaer, megbízható adózó

A megbízható gazdálkodóknak az EKAER is egyszerűbb

piacesprofit.hu

Mától még inkább megéri a vámszabályok szerint tisztességesnek, ún. engedélyezett gazdálkodónak lenni. Ugyanis az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerben (EKÁER) is könnyít a tisztességes, az egész EU területén megbízhatónak minősülő engedélyezett gazdálkodó kötelezettségén. Már ma lényegesen kevesebb adat megadásával kérhet közúti fuvarjaira EKÁER számot.

Tovább olvasom »
adóellenőrzés, ekaer, fuvarozás, kockázatos adózók, megbízható adózó, nav, online kassza, online kasszák, pénztárgépek online bekötése

Így választ ki ellenőrzésre a NAV

Timár Gigi

Sok eszközt kapott a NAV az elmúlt években a kereskedelmi szektor fehérítésére, a kereskedőket leginkább az EKÁER és az online kassza bevezetése érintette érzékenyen. A rendszerek működnek, az Adóhatóság – dr. Horváth Gábor, a NAV főosztályveztő helyettese szerint – minden folyamatnál ott van. De mire figyelnek az említett rendszerek használata során? Mi az, ami “kiszúrja az ellenőrök szemét”?

Tovább olvasom »
adósminősítés, megbízható adózó, megbízhatóság

Legyetek jók, ha tudtok! A NAV-nál mi számít?

piacesprofit.hu

2016 január 1-jétől újdonságként került be az adózás rendjéről szóló törvénybe a megbízható adózói státusz. Az első minősítést az adóhatóság automatikusan, az adózó előélete és 2016. első negyedéves adatai alapján végzi majd el, hívja fel a vállalkozások figyelmét a MAZARS. A megbízható adózói státusz megszerzése számos gyakorlati előnnyel jár, ezért érdemes mindent megtenni a pozitív NAV-minősítés eléréséért.

Tovább olvasom »