matolcsy györgy

díj, K&H bank, magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, megújuló energia, mnb, öko alap, ökológiai gazdálkodás, papírmentes iroda, portfólió, tranzakció, zöld bank, zöld befektetés

A K&H lett a legzöldebb hazai bank

klímablog

A K&H elnyerte a Magyar Nemzeti Bank Zöld Bank Díjat a pénzügyi szektor környezetileg is fenntartható növekedése érdekében tett példaértékű gyakorlatáért. Az elismerést annak köszönhetően kapta meg a pénzintézet, hogy saját ökológiai lábnyomának csökkentése mellett a
technológiai lehetőségeket kiaknázva olyan digitális szolgáltatásokat vezet be, amelyeknek köszönhetően 2020-ra megvalósulhat a teljes mértékben papírmentes pénzügyi tranzakciók és bankfiókok működtetése.

Tovább olvasom »
kkv hitel, matolcsy györgy, mnb hitelprogram

Többeknek juthat a 2,5%-os hitelből

piacesprofit.hu

50 százalékkal emelkedik a jegybank által meghirdetett olcsó forrás keretösszege, amely a magyarországi kis- és középvállalatok hitelezését hivatott felpörgetni. Matolcsy György elmondása szerint a Monetáris Tanács 750 milliárdra emelte a keretösszeget.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, matolcsy györgy, mnb, pszáf, tőzsde

Szuperhivatalt hozna össze a kormány Matolcsynak?

piacesprofit.hu

Jól teljesített tegnap a tőzsde és stabil maradt a forint is, azonban ha a sajtóértesülések igazak, a kormány újabb ötlete megingathatja a piacokat. Lehetséges ugyanis, hogy a kormány összevonná az MNB-t és a PSZÁF-ot, így egy újabb szuperhivatal jönne létre, Matolcsy György vezetése alatt.

Tovább olvasom »
jegybankelnök, matolcsy györgy, NGM

Matolcsy az MNB, Varga az NGM élén

piacesprofit.hu

A miniszterelnök Matolcsy Györgyöt jelöli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élére. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is bejelentette: Varga Mihály eddigi tárca nélküli miniszter váltja Matolcsy Györgyöt a Nemzetgazdasági Minisztérium élén.

Tovább olvasom »
államháztartási hiány, európai bizottság, gdp, matolcsy györgy, országjelentés, túlzottdeficit-eljárás

Durva megszorítás lesz az ára az uniós felmentésnek

piacesprofit.hu

Jó hír: Magyarország a túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére jelölt hat ország között van az Európai Bizottság friss országjelentése szerint. Az EB megemelte azonban az idei és jövő évi költségvetési hiánnyal kapcsolatos prognózisát, amely miatt ahhoz, hogy lekerüljünk az uniós szégyenpadról, elemzők szerint újabb megszorító csomagra lehet szükség. Fokozott érdeklődés előzte meg ezt, mint ahogyan a jegybank ma nyilvánosságra hozott államháztartásról szóló elemzését is.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, jegybankelnök, matolcsy györgy, részvénypiac, tőzsde

Ha nem Matolcsy, akkor ki lesz a jegybankelnök?

piacesprofit.hu

Orbán Viktor elmondta, hogy nem tervez kormányátalakítást. Ez azt is jelentheti, hogy a helyén maradhat Matolcsy György gazdasági miniszter, tehát nem őt jelöli a jegybankelnöki posztra a miniszterelnök. Tovább folynak tehát a találgatások, hiszen az új jegybankelnököt csak Simor András mandátumának március 3-i lejárta előtt egy nappal nevezi meg Orbán Viktor.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, matolcsy györgy, mnb, részvénypiac, tőzsde

Matolcsy nevére megrémült a piac

piacesprofit.hu

Jelentős kilengést produkált tegnap este a forint árfolyama az euróval szemben, miután egy hazai gazdasági lap olyan, – később hamisnak bizonyult – értesülést tett közzé, miszerint a jelenlegi gazdasági miniszter lehet a jegybank új elnöke.

Tovább olvasom »
erste, forintárfolyam, jegybank, matolcsy györgy, részvénypiac, tőzsde

Matolcsy meglepte a piacot

piacesprofit.hu

Matolcsy György interjút adott a Dow Jones hírügynökségnek, amelyben meghlepően visszafogottan nyilatkozott a jegybank szerepéről, így erősödésnek indult a forint. Ugyanakkor Orbán Viktor Brüsszelben tett arról, hogy gyengüljön a magyar deviza.

Tovább olvasom »
forint árfolyam, matolcsy györgy, Nouriel Roubini

Mikor szakad a forint? – Ahogy a bűnös spekuláns látja

piacesprofit.hu

Magyarország a térség leggyengébb láncszeme, a forint van a közép-európai devizák közül a legnagyobb veszélynek kitéve – mondta a magyar alapblog.hu–nak adott interjúban a híresen befolyásos amerikai közgazdasági agytröszt, a Roubini Global Economics vezető elemzője, Jelena Vukotic, aki Nouriel Roubini legközelebbi munkatársa és szerzője az elhíresült, – Matolcsy György szerint – a forint elleni nemzetközi spekulációt útnak indító tanulmánynak.

Tovább olvasom »
bajnai, gazdasági növekedés, gazdaságpolitika, matolcsy györgy, széll kálmán terv 2.0, vélemény

Bajnai rémálma és Matolcsy gazdaságpolitikája

Kolossa Katalin

Ami már a kormányzás kezdetekor is felsejlett, ma már világosan látszik: nincs magyar gazdaságpolitika. Már rég nem az a kérdés, hogy ortodox vagy unortodox. Hanem az, hogy létezik-e egyáltalán. A most pénteken bejelentett korrekció sem tekinthető visszatérésnek a hagyományos gazdaságpolitikához, mint ahogyan az Orbán-kormány korábbi megszorító csomagjai, a két Széll Kálmán Terv sem volt az.

Tovább olvasom »
eu/imf megállapodás, forintárfolyam, gazdasági növekedés, költségvetés 2013, matolcsy györgy, orbán-kormány

Matolcsy brutális csomagja

Kolossa Katalin

Hívhatjuk egyenlegjavító intézkedéseknek, de hatásukat tekintve drasztikus megszorításokat tartalmaz az a 397 milliárd forintos csomag, amellyel a kormány megpróbálja befoltozni a jövő évi költségvetésben meglévő, általa eddig valamiért nem látott lyukat. Emellett a növekedési kilátásokat is a realitásokhoz igazította. A csomagban szerepel többek között a pénztárgépek elektronikus bekötése a NAV-hoz, a készpénzfelvétel megadóztatása és a nyugdíjjárulék-plafon eltörlése. Idén 134 milliárd forintot zárol a kormány a költségvetési egyenleg, vagyis a hiánycél tartása érdekében.
A nemzetközi intézmények (EU, IMF) és az elemzők pozitívan fogadták Matolcsy György bejelentéseit, volt olyan londoni vélemény is, amely meglepően ortodoxnak értékelte a terveket. A forint szárnyalt, a magyar kockázati felárak idei mélypontjukra süllyedtek a piacokon. Itthon a jegybank üdvözölte a döntést, a szakszervezetek viszont felháborodásuknak adtak hangot.

Tovább olvasom »