mastercard

bankkártya, bankkártya-használat, mastercard

Kevesebb bankkártya – tudatosabb tulajdonosok

piacesprofit.hu

Jóllehet 2012-ben csökkent a Magyarországon forgalomban lévő betéti kártyák száma a MasterCard nemrég készült kutatása szerint egyértelműen fejlődik a magyar kártyahasználat, nő a fogyasztói tudatosság, és a plasztik egyre fontosabb szerepet játszik a hazai ügyfelek életében.

Tovább olvasom »
készpénz, mastercard, pénz

Piszkos, fertőző: veszélyes a készpénz

piacesprofit.hu

Az európaiak többsége biztos abban, hogy a készpénz többnyire piszkos és hemzseg a baktériumoktól, sőt a megkérdezettek 57 százaléka szerint a bankjegyek és az érmék egyenesen a legkevésbé higiénikus mindennapi tárgyak – derül ki a MasterCard legújabb felméréséből. Messze megelőzik a mozgólépcsők kapaszkodóját, melyet csupán a válaszadók 24%-a tartja a legpiszkosabbnak.

Tovább olvasom »
bankkártya, kártyahasználat, mastercard

Van bankkártyás történeted? – Oszd meg!

piacesprofit.hu

A bankkártyával utazók élete az Egyesült Államokban, Izlandon, Luxemburgban, Észtországban és Új-Zélandon a legkényelmesebb, míg a legelmaradottabb ország ebből a szempontból – talán nem meglepő módon – Kelet-Timor, Afganisztán és Kuba – derül ki a Mastercard által üzemeltetett oldal adataiból.

Tovább olvasom »
mastercard, mobilvásárlás, okostelefon

Mobilvásárlási alkalmazásokat versenyeztet a Mastercard

piacesprofit.hu

A MasterCard új versenyt indít a jelenleg elérhető mobil vásárlási alkalmazások számára hét kelet-közép-európai országban valamint Oroszországban és Törökországban. Az egyedülálló kezdeményezéssel a bankkártya társaság a témába vágó legjobb alkalmazásokat kívánja díjazni, és bemutatni a nyilvánosság előtt.

Tovább olvasom »
bankkártya, e-kereskedelem, mastercard

Tudja, hogy Ön fizetéskor a banknak adja személyes adatait?

piac-profit.hu

Magyarországon is egyre több az internetes áruház és évről évre többen veszik igénybe ezek szolgáltatásait. A MasterCard legfrissebb kutatásának célja az volt, hogy feltárja, milyen arányban élnek a magyar kártyabirtokosok az internetes fizetés lehetőségével, és milyen arányban használnak más fizetési eszközöket – például banki átutalást, postai utánvétet –  amikor az interneten vásárolnak.

Tovább olvasom »