mapei

építőipar, mapei, Markovich Béla

Rekordszinten nőtt a Mapei Kft.

piacesprofit.hu

Az építőipari segédanyagokat gyártó vállalat belföldi árbevétele 16,319 milliárd forint volt 2018-ban, ami 30,18%-os növekedés a 2017. évihez képest. A vállalat bizakodó, folyik az új gyártósor próbaüzeme, újraindult az export, újra kétszámjegyű a tervezett növekedés 2019-re.

Tovább olvasom »
építőipar, fizetés, halasztott fizetés, mapei, pénzügyi kockázatok

Halasztott fizetés: így csökkenthet a kockázatokat

piacesprofit.hu

Az építőiparban jókora jelentősége van a halasztott fizetés lehetőségének. Az átlagos fizetési határidő az iparágban 60 nap, ami a 15 naptól esetenként a 90 napos hitelezésig is terjedhet. Következésképpen életbevágóan fontos a pénzügyi és követeléskezelési problémák minimalizálása és hatékony kezelése.

Tovább olvasom »
díj, építőipar, mapei, pályázat, szakemberhiány

Keresik az ország legjobb építőipari szakembereit

piacesprofit.hu

Egyre kevesebb fiatal választja az építőipart, ezért életbevágóan fontos visszaállítani az építő szakmák társadalmi megbecsülését. Ez a célja a megújult Mesterek Mestere díjnak, melyre 2018-ban először az elégedett megrendelők ajánlhatják a szakembereket, ezzel elismerve a munkájukat.

Tovább olvasom »
mapei

Rekordforgalomra számít a Mapei

Zubor Zalán

Sikeresen aknázta ki az építőipar lendületét a Mapei Kft., 32 százalékkal növelte a forgalmát az első félévben. A cég várakozásai szerint az ágazat lendülete a fékező hatások ellenére kitart az év végéig, rekordforgalomra számítanak. Középtávon már borúlátóbb a hangulat: aggályaik szerint a kedvezményes áfa eltörlése megtöri a növekedést.

Tovább olvasom »
céghír, építőipar, mapei

Fordítani tudott a Mapei

piacesprofit.hu

A Mapei Kft. fordítani tudott az előző év csökkenésén és visszaállt a növekedési pályára: főként a belföldi értékesítés lett eredményesebb. A cég szerint a növekedés hátterében az építőipar élénkülése mellett a termékfejlesztés, a szakemberek képzése és az értékesítési partnerekkel együtt működtetett marketing áll.

Tovább olvasom »
céghír, építőipar, mapei

Az innováció bárhol jó stratégia

piacesprofit.hu

A Mapei Kft. a nem könnyű helyzetben lévő építőiparban inkább a hosszú távú stratégia kialakítására koncentrál. Véleményük szerint aki jól dolgozik, annak a szűkülő piacon is jut megrendelő. A minőség és a folyamatos képzés az, ami sikerre vezetheti a céget a Mapei Kft. vezetői szerint.

Tovább olvasom »
mapei

Szívvel és szakértelemmel a burkolói szakképzés jövőjéért

Sajtóközlemény

A hagyományok szerint több mint ötven éve minden év június első vasárnapján ünneplik az építő- és építőanyag-iparban dolgozók AZ ÉPÍTŐK NAPJÁT. Az idei évi különösen jeles nappá a Mapei számára: Markovich Béla, ügyvezető igazgató miniszteri kitüntetésben részesült az Építők Napja alkalmából, amelyet ünnepélyes keretek között személyesen vett át Varga István gazdasági minisztertől 2010. június 4-én. Az „építőipari szakoktatás, szakmai utánpótlás nevelése terén végzett kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenysége elismeréseként” kapott kitüntetésre az ÉVOSZ elnöksége terjesztette fel a Mapei Kft. vezetőjét.

Tovább olvasom »