magyar siker

magyar siker, startup, startup verseny

Magyar cég a Top 100-ban!

piacesprofit.hu

Idén magyar vállalkozás, a felhő-alapú contact center szolgáltató Comforce Zrt. is szerepel a Red Herring médiacég Europe Top 100 versenyének díjazottjai között. A díj Európa vezető startup vállalkozásait értékeli, ki-emelve azok innovatív és technológiai jelentőségét a képviselt iparágakban.

Tovább olvasom »
innováció, innovatív kisvállalkozás, magyar siker

Világszínvonalú magyarok

piacesprofit.hu

Nyolc magyar szerepel a régió világszínvonalú innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. Ezzel a számmal Magyaroszág a közép-kelet-európai régió élvonalában foglal helyet. A New Europe 100-as listát a Res Publica együttműködésben a Google-lal és a Visegrádi Alappal, a Financial Times-szal, és több tucatnyi közép- és kelet-európai intézménnyel állította össze.

Tovább olvasom »
cégbemutató, magyar siker, magyar startup, sikersztori

A cég, amely válogathat a piacok között

Sebők Orsolya

A legtöbb terméknek van egy, esetleg több piaca, amelyek nagyobbak vagy kisebbek, mindenesetre pontosan körülhatárolhatóak. A startup kiválasztja a legígéretesebb piacot, és arra koncentrál. Az OptoForce csapatának azonban más úton kell elindulnia, miután kiderült, az ötlet számtalan iparágban, számtalan módon hasznosítható, de még maga a piac sincs tisztában azzal, hogy mi mindenre.

Tovább olvasom »
cégér, magyar siker, sikersztori, startup

Magyarok nyomják le a Dropboxot?

Sebők Orsolya

Dropbox, Google Drive, Microsoft SkyDrive, Tresorit – néhány a legismertebb felhő alapú fájlmegosztó és tárolószolgáltató közül. A felsorolásban a negyedik egy alig kétéves magyar startup. A három hazai egyetemista által alapított Tresorit célja, hogy a vállalkozás a titkosított felhőpiac egyes számú innovátora legyen világszinten.

Tovább olvasom »
induló vállalkozások, innováció, innovatív kisvállalkozás, kkv finanszírozás, magyar siker, startup

Nem mind startup, ami kicsi

piacesprofit.hu

Bár a startup ma valamiféle varázsszóként működik, hatása nem tökéletes. Bár évente több tízezer magánember alapítja meg első vállalkozását, ám ezeknek a cégeknek a 99 százaléka a legjobb esetben is mikrovállalat marad, csupán töredékük válik a szó legszorosabb értelmében „startup” vállalkozássá.

Tovább olvasom »
magyar siker, sikersztori, startup

Magyar sikerből tanul az Európai Parlament

piacesprofit.hu

A brüsszeli parlamentben a coworking technológiai startupokra és innovációra gyakorolt hatásáról tartott előadást decemberben Klementz Anna, a Loffice coworking társtulajdonosa – az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös meghívására. Valamint megosztotta tapasztalatait arra vonatkozóan, hogy miként működtethető sikeresen a coworking modell.

Tovább olvasom »
innovatív kisvállalkozás, magyar siker, sikersztori

Magyar siker amerikai módra

Sebők Orsolya

Kevesen merik felrúgni a biztosnak tűnő alkalmazotti létüket – különösen, ha az nem is mondható rossznak – azért, hogy belevágjanak az ismeretlenbe, és kifejlesszenek egy alkalmazást, amelynek a célja a vállalati innováció serkentése. A Be-novative ötletgazdáját és alapítóját azonban a szenvedélye hajtotta.

Tovább olvasom »
dizájn, hita, magyar siker

Magyar design Angliában

piacesprofit.hu

A tavalyi sikeres magyar megjelenés eredményeképpen idén tíz hazai tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 14–22. között megrendezett London Design Festival egyik legrangosabb eseményén, a TENT London szakkiállításon mutathassa be legújabb munkáit. A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális üveg- és porcelánkülönlegességekig. A résztvevők által szakmai és üzleti szempontból egyaránt eredményesnek mondott magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg.

Tovább olvasom »