magyar energia hivatal

energia, energiafogyasztás, energiahatékonyság, magyar energia hivatal, nemzeti energiastratégia, tiszta energia

Legyen Ön is tudatos fogyasztó!

Erste-elemzés

Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó! névvel indított kampányt a hat nagy gáz és villamosenergia szolgáltató az energiahatékonyság növelése érdekében, a Magyar Energia Hivatal szakmai támogatása mellett. Az összefogás eddig példa nélküli: Magyarországon először készítenek közös kampányt a piacon egymás versenytársaiként fellépő szolgáltatók.  A kampány célja a fogyasztói magatartás megváltoztatása.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, energiahatékonyság, energiapazarlás, energiatakarékosság, karbonforint, klíma, klímaharc, klímaváltozás, magyar energia hivatal

Negyedével nőtt a karbonvagyon

piac-profit.hu

A MEHI (Magyar Energiahatékonysági Intézet) legfrissebb számításai szerint 25%-kal hízott a kormány karbonforint vagyona, és immár 265 Milliárd helyett 328 Milliárd forintra számíthat 2013 és 2020 között az EU széndioxid kibocsátás-kereskedelmi rendszerében történő árverésekből várható bevétel.  Az értéknövekedés a nemzetközi karbonpiacon az utóbbi időben lezajlott kvóta-áremelkedésnek köszönhető.  A várható éves bevétel 33 milliárdról kb. 41 milliárdra nő.

Tovább olvasom »
gáz, gázár, magyar energia hivatal

25 százalékkal emelhetik a gáz árát jövőre

MTI

Januártól várhatóan 3,5 százalékkal emelkedik az áram ára a lakosság, a kisfogyasztók és a közintézmények számára, a rendszerhasználati díjakon keresztül – közölte Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke kedden Budapesten a Népszabadság energia konferenciáján.

Tovább olvasom »