magvető tőke

befektetés, kockázati tőke, magvető tőke, pénzszerzés

A magvető fázisú cégeket keresték a befektetők

piacesprofit.hu

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2017. évi jelentése szerint tavaly Magyarországon 95 vállalat részesült összesen 38,2 millió euró összértékű kockázati- és magántőke-befektetésben. A befektetések 73 százaléka az év során három szektorba, a közlekedéssel, az informatikával és elektronikával, illetve az üzleti termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó cégekbe áramlott.

Tovább olvasom »
dolgok internete, innováció, kockázati tőke, magvető tőke, samsung, startup

Startupokat keres a Samsung tőkealapja

piac-profit.hu

A Samsung célja, hogy befektető legyen a holnap legnagyobb milliárd dolláros bizniszeiben, melyek innovatív, áttörést hozó technológiákat fejlesztenek, elsősorban a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság terén. 2016-ban annyira felpörgött a kockázati tőkebefektetés Európában, hogy arra 2007 óta nem volt példa.

Tovább olvasom »
adomány, finanszírozás, forrásbevonás, hvca, jeremie, kkv finanszírozás, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés, startup

Viszlát Jeremie! De most honnan lesz pénz?

piacesprofit.hu

2016. május 31-ig kellett a Jeremie kockázati tőkealapok kezelői kihelyeznie kis- és középvállalkozásoknak a rájuk bízott 131,5 milliárd forintot. A kormány közlése szerint ez “szinte teljesült”, a cégek viszont alig várják a következő kört. De mikor és milyen lesz?

Tovább olvasom »
befektető, kockázati tőke, magvető tőke, pénzszerzés, szta, vállalati finanszírozás

Kipörög a JEREMIE – de mi lesz utána?

piacesprofit.hu

A JEREMIE-alapok 2015 decemberéig fektethetnek be tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, elősegítve azok különböző fázisú növekedését. Az év végi befektetési határidő azonban nem jelenti azt, hogy a vállalkozásoknak már nem kell számolni újabb finanszírozási programokkal.

Tovább olvasom »
felelős vállalat, magvető tőke, okostelefon alkalmazás, startup, társadalmi felelősségvállalás

Betegeknek segít a magyar startup

Sipa

Autisták kommunikációját segítő okostelefonos applikációt fejleszt egy magyar csapat. Az ötlet nem teljesen újszerű, de az autista gyermekeket nevelő szülők életében forradalmi változást hozhat. A projekt még seed – azaz kezdeti fázisban van, de már találtak hozzá finanszírozót, méghozzá Magyarországon.

Tovább olvasom »
alapkezelő, jeremie, kockázati tőke, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés

Tőkehiány jöhet a mostani forrásbőség után

piacesprofit.hu

Igazi gazdaságélénkítő hatása a JEREMIE-programoknak akkor lesz, ha a jövőben is folytatódhatnak. Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve szükség van a program sarokköveinek részleges újragondolására és a jelenlegi piaci viszonyokhoz történő igazítására is. A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) az elmúlt öt év tapasztalatainak ismeretében erre tett koncepcionális javaslatokat.

Tovább olvasom »
induló vállalkozások, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, oszkó péter, startup, vállalkozásfejlesztés

Aki pénzt kér, tanácsot kap, aki tanácsot, az pénzt

Timár Gigi

A startup szcénához illő módon, a Facebookon kezdett vitatkozni egymással Oszkó Péter, a PortfoLion kockázati tőke befektető cég eddigi vezetője és Kádas Péter, Traction Tribe vezetője. Az eredmény az lett, hogy a Budapest Business Meetup szervezésében egy szemtől szembeni vitának ültek neki. Ahol aztán meglepő módon rengeteg mindenben egyetértettek.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, pénzszerzés, szakmai befektető, tőkebevonás

Ki ad pénzt az én cégemnek?

Timár Gigi

Mi a különbség a befektetők között? Miben akarnak mást? Mekkora tételeket finanszíroznak? Honnan tudjuk, hogy ki számunkra az ideális? Hol találjunk rá? Horgos Lénárd, az M27 Absolvo partnere összefoglalta a lényeget a Piac&Profit KKV- Akadémiáján.

Tovább olvasom »
eu-s pályázat, jeremie, kkv pályázat, kockázati tőke, magvető tőke

Újra van pénz vállalkozás indításra

PP

Megjelentek a kockázati tőkeprogramok új felhívásai összesen 28,5 milliárd forintos keretösszeggel. Az Új Széchenyi Terv keretében az induló vállalkozásokat segítő magvető alapok 6 milliárd forintra, a növekedési alapok 22,5 milliárd forintra pályázhatnak.

Tovább olvasom »
befektetés, inkubáció, kkv finanszírozás, magvető tőke, startup

Inkubátor felnőtteknek

piacesprofit.hu

Bár innovációból hazánkban sincs hiány, az ötletekből sokszor mégsem lesz valóság, mert azok többsége sajnos nem befektethető. Ennek a problémának a leküzdéséhez kellene az inkubációs folyamat.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, kockázati tőke bevonás, magvető tőke, vállalkozásfejlesztés

Csak egy ötlet kell a pénzhez

piacesprofit.hu

Másfél millió forint induló tőke, saját vállalkozásukat már sikerre vivő mentorok és inspiáló munkatér várják a kkv-kat egy újabb magvető tőke programban. Aki bekerül, három hónapig fejleszthet, a prototípust pedig egy befektetőkkel zsúfolt teremben mutatják be a résztvevők, hogy még akár aznap újabb körös befektetőket nyerjenek meg vállalkozásnak.

Tovább olvasom »