luxusmárkák

élménymarketing, luxusmárkák, marketing, reklám

Az élmény az új reklám

piacesprofit.hu

Az emberek sokáig inkább tárgyi javakra költötték a pénzüket, mert azok tartósabbak, így hosszabb ideig szereznek örömet. Friss kutatások szerint azonban ez tévedés, a vásárlók egyre inkább élményt keresnek, ami miatt a marketingesek is átgondolják a stratégiájukat.

Tovább olvasom »
európai bíróság, jogi szabályozás, kartell, luxusmárkák, online kereskedelem

Megtilthatja a márka, hogy az Amazonon árulják

piacesprofit.hu

A luxusáruk szállítója megtilthatja a szerződéses forgalmazóinak, hogy az árukat harmadik felek olyan internetes platformjain keresztül értékesítsék, mint például az Amazon – döntött az Európai Unió Bírósága. A luxemburgi testület szerint az ilyen tilalom alkalmas az áruk luxusimázsának megőrzésére.

Tovább olvasom »
afrika, arany, bank, beszállítói lánc, dokumentumfilm, fair trade, film, harmadik világ, kizsákmányolás, luxus, luxusmárkák, nyersanyag, svájc

Az arany ára: emberéletek és környezetszennyezés

KlimaBlogger

A luxuscikkek iparának nagy vétke, hogy a beszállítói lánc végén álló aranykitermelők gyakran jogsértő milíciák Afrikában. Az arany ezért számos esetben „konfliktusásványnak” minősül. A problémáról a Dirty Gold War című film ad képet, melyet a Thessaloniki Dokumentumfilmfesztiválon láttunk.

Tovább olvasom »
értékesítési stratégia, luxus, luxusmárkák, pozícionálás

Kis forgalom, nagy haszon

piacesprofit.hu

Nem feltétlenül nélkülözhetetlen a talpon maradáshoz a tömeges értékesítés. Léteznek olyan igencsak jól működő butikok, melyek tulajdonosai akkor sem kezdenek aggódni az üzlet jövőjéért, ha olykor napi egy-két terméket sikerült értékesíteni – vagy esetleg annyit sem.

Tovább olvasom »
luxus, luxusmárkák, növekedés

Szárnyal a szükségtelen élvezetek piaca

Timár Gigi

A luxus mindig is drága volt, de most még annál is többe kerül. Így foglalható össze tömören, hogy merre is megy ez a szabad szemmel beláthatatlan piac. És nem csak a hétköznapi emberek „alacsony perspektívájából” tűnik így. Nemrég a rapper világsztár, Kanye West is a „túl drága” kritikával illette a luxuspiac emblematikus márkáját, a Louis Vuittont, holott korábban közös – és nem épp filléres – cipőkollekciót dobott vele a piacra.

Tovább olvasom »
bevásárlóközpontok, ingatlanpiac, luxusmárkák

A helyek, ahol minden kereskedő szívesen nyitna üzletet

piacesprofit.hu

A New York-i Fifth Avenue-t – 11 év után – elvesztette első helyét a világ legdrágább bevásárlóközpontjainak rangsorában: a . Hongkong-i Causeway Bay tört az élre. A párizsi Champs-Élysées sugárút jelentős bérleti díj növekedéssel átvette a tokiói Ginza helyét és így jelenleg a harmadik a Cushman & Wakefield Main Streets Across the World tanulmánya szerint.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor