lízingszövetség

lízing, lízing piac, lízingelt eszközök, lízingszövetség

Rekordot produkált a lízingpiac

piacesprofit.hu

A lízingpiacon folytatódott a növekedés: az első félévben 279,4 milliárd forintra rúgott a finanszírozott összeg, ami 19 százalékos éves növekedésnek felel meg és az elmúlt öt év legmagasabb értéke. A piaci bővülés motorja a járműfinanszírozás, de a lízingcégeknél egyre több vállalkozás érdeklődik az eszközfinanszírozás iránt.

Tovább olvasom »
lízing, lízingszövetség, mezőgazdaság, személygépjármű, traktor

Jobban megy a traktor, mint az autó

piacesprofit.hu

Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.

Tovább olvasom »
kkv finanszírozás, lízing, lízingszövetség

100 billió forint landolt az európai piacon

piacesprofit.hu

Összesen 312 milliárd euróra rúgott tavaly a finanszírozott összeg az európai lízingpiacon, ami több mint 11 százalékos éves növekedést jelent – ismertette a Leaseurope friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A magyar piac lépést tart az európaival, hiszen a magyar lízingcégek 9 százalékkal növelték a finanszírozott összeget.

Tovább olvasom »
kkv beruházás, lízing, lízingszövetség, mnb hitelprogram, nhp

Két számjegyű bővülés – és még nincsen vége

piacesprofit.hu

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyar lízingpiac. A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai összesen 513 milliárd forintot helyeztek ki, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel párhuzamosan a szerződésszám 10 százalékkal nőtt. A lízingpiaci szereplők szerint 2016-ban, ha lassabb tempóban is, de folytatódhat növekedés, elsősorban a vállalkozások finanszírozási igényei miatt, és elképzelhető, hogy az ingatlanlízing is emelkedő pályára áll.

Tovább olvasom »
autópiac, lízingszövetség, új autó értékesítés

Fordulat az autópiacon: vége a drágulásnak

piacesprofit.hu

Az új autók listaárának évek óta tartó növekedése megállt – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet – Eurotax adatai alapján készített – összeállításából az is kiderül, hogy egy autó 3 éves koráig közel 50 százalékot veszít az értékéből, ötévesen pedig már csak az eredeti ár 35-40 százalékát éri.

Tovább olvasom »
kkv beszerzés, lízing, lízingszövetség, növekedési hitelprogram

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

piacesprofit.hu

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.

Tovább olvasom »
lízing, lízingszövetség, operatív lízing

Összeomlott az ingatlanlízing piaca

piacesprofit.hu

2013-ban a hazai lízingpiaci új kihelyezések 4 %-kal, 365 milliárd forintra bővültek az előző évhez képest, miközben a tavaly megkötött szerződések száma 4 %-kal csökkent éves szinten – derült ki a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetségének beszámolójából. A lízingcégek által kezelt teljes portfólió mértéke közel 6 %-kal csökkent, így 2013 év végén 1479 milliárd forint volt.

Tovább olvasom »
bankadó, lízingszövetség

Bankadó: a lízingcégek már az összeomlást vízionálják

piac-profit.hu

A lízing szektor az előzetes egyeztetések szerint mintegy 7,5 Mrd Ft bankadóra számíthat, ami nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a lízingcégeket. A Lízingszövetség tagjai a 2009-es évet 24 milliárd forint veszteséggel zárták, miközben összesített jegyzett tőkéjük 15%-kal, 66 Mrd Ft-ra csökkent. Az adó akár a lízingpiac összeomlását is előidézheti, mivel a piaci szereplők nagy része ezt, illetve a 2011-es hasonló összeget kizárólag az alapító anyacég befizetésével tudná csak teljesíteni, erre azonban kicsi az esély a folyamatos visszaesést produkáló piacon. – írja a Lízingszövetség közleményében.

Tovább olvasom »
lízing, lízingszövetség, válság

Nem kapós a lízing

piac-profit.hu

A hazai lízingpiac 70 százalékkal csökkent az előző év második negyedévéhez képest. A Lízingszövetség tagjai az év második felében a finanszírozási oldal konszolidációjával számolnak, így a lízingpiac alakulását elsősorban a kereslet fogja befolyásolni.

Tovább olvasom »
lízingszövetség, válság

Már a lízing se megoldás

piac-profit.hu

Az ingatlanlízing piac csaknem 40 százalékos visszaesése után idén további csökkenés várható. Ebben a piaci környezetben a kis- és középvállalkozások finanszírozhatatlanná válnak; egyedüli forráshoz jutási lehetőségük a visszlizing lenne, amit a jelenlegi szabályozás miatt nem tudnak igénybe venni. – véli a Lízingszövetség.

Tovább olvasom »