likviditás

fizetési határidők, kkv bizalmi index, likviditás

6 napig kell csak pénz nélkül kibírni

piacesprofit.hu

A hazai vállalkozásoknak csupán 6 napos finanszírozási időtávra kell felkészülniük, ami jelentősen javítja a likviditási helyzetüket. A kkv-k túlnyomó többsége forintszámlán tartja likvid eszközeit, de a devizaszámla és a házipénztár is minden ötödik vállalkozásra jellemző. A cégek pénzkészletei és likvid eszközeinek szintje döntően nem változott az elmúlt fél évben – derül ki a K&H kkv bizalmi index felmérés legutóbbi adataiból.

Tovább olvasom »
befektetés, hozam, likviditás

Pénz maradt a cégben? Ebbe fektessük!

piacesprofit.hu

A világpiaci trendek kicsit átfazonírozták a megtakarítási lehetőségeket, ez a lakossági és a vállalati szegmensben is tetten érhető. Legalábbis a bankbetétek itthon már nem olyan vonzóak, de az állampapírok és a likviditási alapok még nem vesztettek a népszerűségükből.

Tovább olvasom »
áfa levonás, áfa visszaigénylés, likviditás

Hogyan védjük ki a likviditási problémákat?

Timár Gigi

A 2014-es évre vonatkozó adózási szabályváltozások hatással vannak arra is, hogy a cégek hogyan tudnak áfa befizetéseikkel és visszaigénylésükkel gazdálkodni. A szabályozás ismeretével és néhány jó tippel elkerülhető, hogy az áfa miatt keletkezzenek likviditási gondok a cégünkben.

Tovább olvasom »
fizetési fegyelem, likviditás, szállítói hitelezés

A tartozás a magyar vállalkozások mumusa

piacesprofit.hu

Továbbra is a hazai vállalkozások viselik a magyar gazdaság finanszírozási kockázatának oroszlánrészét: a belföldi vállalatközi kifizetéseken belül a halasztott fizetés aránya a teljes volumen közel háromnegyedét teszi ki. Ami különösen rossz jel, hogy a kifizetetlen exportszámlák aránya brutálisan megnőtt, tehát az exportnak is megvan a maga árnyoldala: jól kell megválasztani a külföldi partnereket.

Tovább olvasom »
adó-visszaigénylés, adóhatóság, áfa, áfa visszaigénylés, likviditás

Az ÁFA visszatartása rontja a cégek likviditását

PP/MTI

Az Európai Bíróság ítélete nyomán több mint 250 milliárd forint jogosulatlanul visszatartott áfát kellett visszautalnia a magyar adóhatóságnak a vállalkozások részére, ezt kompenzálta az állam a visszautalási határidő meghosszabbításával, amely viszont rontja a cégek likviditását.

Tovább olvasom »
bank, kamat, likviditás, mnb, simor, válság

Dől a pénz a magyar bankokba

PP/MTI

Ezer milliárd forinttal több likviditás áramlott a magyar bankrendszerbe az utolsó negyedévben a megelőző negyedévihez képest, a bankok azonban a vállalatok helyett inkább a lakosságot hitelezik, mivel ott több profit érhető el – mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának ülésén.

Tovább olvasom »