lengyelország

biztonság, cseppfolyós gáz, energia, gazprom, lengyelország

Van élet a Gazpromon túl is

piacesprofit.hu

Lengyelország uniós segítséggel épített termináljára egyre nagyobb mennyiségben érkezik cseppfolyósított gáz, Amerikából is. A lengyelek az energiahordozó áránál fontosabbnak tartják az ellátás biztonságát, a függetlenedést az orosz Gazpromtól.

Tovább olvasom »
bank, befektgetés, jp morgan, lengyelország, munkaerő, pénzügy

A lengyelek már előznek

piacesprofit.hu

A lengyelek már benyomultak: negyedmillió munkavállalójuk dolgozik otthon külföldi bankoknak és egyéb vállalkozásoknak. Közben sok szó esik arról, hogy hazánk játsszon vezető szerepet az európai pénzügyi szolgáltatásoknál.

Tovább olvasom »
lengyelország

Lengyel köszönet a világnak

PP/MTI

Lengyelország hálás a világnak és Oroszországnak azért a támogatásért, amelyet a Lech Kaczynski elnök és 95 további lengyel ember halálát követelő repülőgép-szerencsétlenség után nyújtottak neki – mondta Bronislaw Komorowski ügyvezető lengyel államfő szombaton a varsói Pilsudski téren rendezett állami gyászünnepségen.

Tovább olvasom »
lengyelország

Lengyelország fekete szombatja a mai

MTI

Lezuhant a Lech Kaczynski lengyel államfőt szállító repülőgép szombaton Oroszországban, túlélők nincsenek – közölték az illetékes orosz hatóságok. Az elnökkel tartott felesége, Maria, valamint a szovjetek által 1940-ben kivégzett lengyelek több hozzátartozója is, köztük gyerekek. A TU-154-es gépen utazott a lengyel Központi Bank kormányzója, Slawomir Skrzypek, Andrzej Kremer külügyminiszter-helyettes, több képviselő, több püspök, Piotr Nurowski, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke, valamint számos más állami és kormányzati tisztviselő.

Tovább olvasom »
csehország, euró, forint, lengyelország, válság

Magyarország legfeljebb 2014-ban reménykedhet

MTI

Magyarország 2014-ig nem csatlakozik az eurózónához – vélik a Reuters által megkérdezett szakértők, akik legalább egy évvel későbbre, 2014-ig tolták Csehország és Lettország euróövezeti csatlakozásának legkorábbi dátumát is.

Tovább olvasom »
autó, fiat, lengyelország

Autót Lengyelországban érdemes venni

MTI

A gazdasági válság ellenére emelkednek a gépkocsi eladások Lengyelországban. Ennek oka szakértők szerint a külföldiek, főként németek által támasztott keresletben rejlik. Hivatalos adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de a becslések szerint a Lengyelországban eladott autók 10-15 százaléka külföldre veszi az irányt – mutat rá Wojciech Drzewiecki, a Samar piackutató vállalat vezetője.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor