legfelsőbb bíróság

áfa, euróopai bíróság, ingatlan fejlesztés, legfelsőbb bíróság, levonás

Fellélegezhetnek az ingatlanfejlesztők

piacesprofit.hu

A közelmúltban nem várt izgalmakat okozott az Európai Unió Bírósága („EUB”) főtanácsnokának véleménye, amely megtiltotta volna az adólevonási jogot közcélú beruházások esetén. Bár az EUB múlt hét közepén közzétett ítéletében végül nem követte a főtanácsnoki véleményt, azonban komoly feltételekhez szabta az adólevonási jog érvényesítését – véli a Jalsovszy Ügyvédi Iroda. 2009-ben a Legfelsőbb Bíróság egyértelműen kimondta, hogy az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája levonható, ha ezek nélkül a fejlesztés nem lenne megvalósítható. 

Tovább olvasom »
amerika, bíróság, chevron, donald trump, emisszió, energia, erőmű, fehér ház, fosszilis energiahordozók, jog, klímapolitika, klímavédelem, környezetvédelem, legfelsőbb bíróság, obama, olajvállalat, széndioxid, trump, usa, üvegházgázkibocsátás

Segíthet a klímapolitikának a Chevron-doktrína

KlimaBlogger

Trump épp elmeszelni készül az Obamáék által életbe léptetett klímavédelmi törvényeket. Ami keresztbe tehet neki, az az amerikai Legfelsőbb Bíróság újonnan beiktatott bírája, Neal Gorsuch és az úgynevezett Chevron-doktrína. A tét nem kevesebb, mint hogy Amerika megmarad-e a klímapolitika globális éllovasának vagy korlátlanul szennyező nagyhatalommá válik.

Tovább olvasom »
bírságolás, jogi eset, jogi kisokos, jogi szabályozás, legfelsőbb bíróság

Bírságtilalom: mindenkinek járhatna

kfarkas

Megkülönböztetett védelmet kaptak a kis- és középvállalkozások a Kúriától, amely egy nemrégiben hozott ítéletében kijelentette, hogy egyetlen hatóság sem (kivéve persze az adóhivatalt) bírságolhatja meg a kkv-kat első alkalommal elkövetett szabálysértésnél. A könnyítés a lapunknak nyilatkozó jogi szakértő szerint komoly kérdéseket vet fel.

Tovább olvasom »
bíróság, legfelsőbb bíróság, tasz

Oda a jogállamiság Magyarországon?

PP/MTI

A kormányzat a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról, illetve a bírák jogállásáról szóló törvények megszavazásával a jogállamiság utolsó védőbástyáját, a bíróságokat is befolyása alá vonta – áll az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért szerdai közös közleményében.

Tovább olvasom »
legfelsőbb bíróság, oktatás, rasszizmus

Átalakítja a történelmet Hajdúhadház?

piacesprofit.hu

Jeffrey Levine, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövet-helyettese az 1954-es amerikai Brown ügyhöz hasonlítva, történelmi mérföldkőnek ítélte meg a november közepén megszületett Legfelsőbb Bírósági döntést, mely először mondta ki a roma gyerekek diszkriminációjának tényét. A diplomata szerint azonban hosszú évek alatt lehet csak felszámolni az iskolai szegregációt.

Tovább olvasom »