lázár jános

gazdaságpolitika, lázár jános

Lázár János nem lesz miniszter

PP/MTI

Lázár János a következő négy év legfontosabb feladatának a hódmezővásárhelyi és makói emberek képviseletét tartja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hódmezővásárhelyen és térségében hallgatható Rádió 7 Napraforgó című műsorában beszélt erről pénteken.

Tovább olvasom »
innováció, kkv innováció, kkv pályázat, lázár jános, uniós források, uniós pályázat, uniós pályázatok, versenyképesség javítás

Minden pályázatot kiírnak egy héten belül

Timár Gigi

A korábbi – egyébként az unió által sokat kritizált – terv szerint valamennyi, erre a ciklusra elérhető forrás pályázatát kiírják március 31-ig, erősítette meg Lázár János a Portfolió konferenciáján. Véleménye szerint jövedelempótlás helyett versenyképesség növelésre, azon belül innováció fejlesztésre kellene mindezt fordítani – bár az MNB adatai szerint a korábbi ciklusban ez volt éppenséggel a legkevésbé jól hasznosuló terület.

Tovább olvasom »
béremelés, közmunka, lázár jános, minimálbér, munkaerőhiány

Lázár: tarthatatlan, hogy egymillió munkavállaló minimálbéren van bejelentve

PP/MTI

Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az “államban van”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben. Beszélt a béremelés szükségességéről is, de arról, hogy erre honnan lenne fedezet, nem ejtett szót.

Tovább olvasom »
béremelés, kkv pályázatok, lázár jános, uniós források, uniós pályázatok, versenyképesség, versenyképesség javítás

Lázár szerint is komoly gond lesz innováció nélkül

PP/MTI

Március végére valamennyi uniós pályázatot kiírják, az év végére pedig a szerződéseket is mind megkötik – mondta Lázár János, aki szerint ha nincs technológiai fejlesztés, innováció, technológia trendváltás, akkor magyar gazdaságnak 2020 után komoly versenyképességi nehézségekkel kell szembenéznie.

Tovább olvasom »
adózás, béren kívüli juttatások, cafeteria, cafeteria 2016, erzsébet utalvány, lázár jános, szép kártya

Nem szétverni kellene a cafeteriát, csak kinyitni a piacot

Sebők Orsolya

Lázár János kancelláriaminiszter a 49. kormányinfón már csepegtetett némi információt az újratervezett cafeteriarendszerről, ám az is kiderült, a kormány előtt heverő variációkból – a pletykák szerint legalább 8 tervezet létezik – még nem sikerült választani. Király Ágnes cafeteriaszakértő szerint valójában nincs is szükség a jelenlegi rendszer megváltoztatására, kizárólag a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány szolgáltatói hátterét kellene liberalizálni. Az uniónak ugyanis semmi baja a magyar béren kívüli juttatásokkal.

Tovább olvasom »
áfacsökkentés, élelmiszeripar, ginop, kkv pályázat, lázár jános, sertésáfa, tejtermelők, versenyképesség javítás

100 milliárddal nyomják meg az élelmiszeripart

piacesprofit.hu

100 milliárd forint forrást különít el a hazai élelmiszeripari vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a kormány – közölte Lázár János. Ezzel a közepes méretű vállalatok is támogatáshoz juthatnak, mivel a Vidékfejlesztési Program (VP) 200 milliárdos élelmiszeripari forrásaihoz csak mikro-és kisvállalkozások férhetnek hozzá.

Tovább olvasom »