lakossági fogyasztás

2017, építőipar, építőipari kilátások, gki, gki konjunktúra-index, lakossági fogyasztás

Tizenkilencéves csúcsponton GKI konjunktúraindexe

piacesprofit.hu

Márciusban már ötödik egymást követő hónapban emelkedett a GKI konjunktúraindexe. A változások egyik alkalommal sem voltak jelentősek, de az index így is két és fél éves csúcsára jutott. A GKI által, az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint az üzleti várakozások utoljára tavaly nyáron voltak ilyen kedvezőek, a fogyasztóiak viszont tizenegy éve.

Tovább olvasom »
élelmiszer-értékesítés, kiskereskedelem, lakossági fogyasztás

Többet ettünk az idén

piacesprofit.hu

Közel 1300 milliárd forint forgalmat ért el az élelmiszerek kiskereskedelme 2014. december-2015. szeptember között, mennyiséget tekintve szintén 5 százalékkal emelkedett a bolti eladás, állapítja meg a Nielsen felmérése.

Tovább olvasom »
bruttó keresetek, gazdasági kilátások, lakossági fogyasztás

Idén szép lehet a karácsony

piacesprofit.hu

Kedvező trendek látszanak a magyar gazdaságban, mind a keresetek, mind a foglalkoztatás terén az elemzők szerint. A bérek emelkedése és a foglalkoztatottság bővülése a fogyasztás további élénkülését hozz, amit a rezsicsökkentések is támogatnak.

Tovább olvasom »
hitelek, hitelfelvétel tanácsadás, lakossági fogyasztás

Már nem utolsó mentsvár a hitel

piacesprofit.hu

Tovább javult az előző évhez képest a magyar lakosság hangulata a mindennapi pénzügyeit illetően. Nem csak a fogyasztási és megtakarítási lehetőségeket látják optimistábban az emberek, a hitelfelvételi kedv is az elmúlt két év legmagasabb értékét érte el.

Tovább olvasom »
élelmiszerforgalom, kiskereskedelem, lakossági fogyasztás

Túl a mélyponton a kiskereskedelem

piacesprofit.hu

Mérsékelten korrigálta a Központi Statisztikai Hivatal a július elején közölt előzetes májusi kiskereskedelmi adatot. Az eladások 2,2 százalékkal bővültek az esztendő ötödik havában, a korrekciót a nem élelmiszer jellegű termékek és az üzemanyagok fogyasztásának a gyorsbecslésben közöltnél lassabb növekedéséből okozta.

Tovább olvasom »
kereskedelem, kiskereskedelem, lakossági fogyasztás

Beindult a lakossági fogyasztás

piacesprofit.hu

Májusban tovább nőtt a kiskereskedelmi forgalom. A 2,5 százalékos bővülés elsősorban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem, illetve az üzemanyag-értékesítés emelkedésének volt köszönhető. A pozitív trend elemzői várakozások szerint az esztendő hátralévő részében is megmaradhat.

Tovább olvasom »